Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vydesení cestujúci sa drali von z lietadla: Strach im nahnala wifina, aj vy by ste stuhli od hrôzy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

SYDNEY - Predstavte si, že sedíte v lietadle a na palube je dostupný wifi signál, ktorého názov evokuje len tie najhoršie myšlienky. Presne tak sa cítili cestujúci leteckej spoločnosti Qantas. Hrozba terorizmu u nich vyvolala taký veľký strach, že radšej vystúpili z lietadla.

Keď sa John Vidler pohodlne usadil na palube letu z austrálskeho Melbourne do Perthu, chcel sa napojiť na wifinu. A jeho mobil ju aj vyhľadal, no keď si mladík prečítal jej názov, zamrazilo ho. Bola to totiž "Mobilná detonačná služba". 

Strašidelné zážitky z lietadla, ktoré vymyslí len život: Najbizarnejšie núdzové pristátia

Pasažier na to okamžite upozornil posádku. Pilot následne oznámil, že lietadlo neodletí skôr, než sa lokalizuje zariadenie, ktoré šíri hrozivý signál. Niektorí cestujúci boli ale tak vystrašení, že vystúpili von. "Povedal nám, že na palube sa nachádza zdroj šíriaci wifi signál, ktorý považuje za rizikový, a pokiaľ ho nenájde, neodletíme," uviedol Vidler pre Yahoo News. 

Vydesení cestujúci sa drali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

Keď sa ani po polhodine nikto neprihlásil k tomu, že je zdrojom dotyčnej wifiny, pilot usúdil, že je bezpečné vzlietnuť. Navyše, signál pokrýval pomerne veľké územie, takže bolo možné, že sa jeho zdroj nachádzal ešte v termináli.

Viac o téme: LietadloTerorizmusQantasWifi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu