Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zdrvujúce slová odborníka zložia vaše ideály: Tvrdá rada pre všetkých vegetariánov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

WASHINGTON - Záchrancovia planéty vás budú skalopevne presviedčať, že by ste mali zmeniť stravovanie a stať sa vegetariánmi. Potom však príde zlom a vaše odhodlanie znova končí pri pečenom steaku. Niektorí akademici totiž namietajú, že stať sa vegetariánom je nemožné.

Tak ako to teda je? Akademici namietajú, že stať sa úplným vegetariánom je nemožné, pretože rastliny konzumujú zvieracie aj ľudské nestrávené zvyšky, dokonca aj časti zvierat. Okrem toho, vegetariáni aj vegáni sú závislí na systémoch, ktoré zahŕňajú zvieratá.

Najväčšie mýty o stravovaní: Možno ste im podľahli aj vy, takáto je pravda

Akademici podľa portálu Metro tvrdia, že by sme sa ani tak nemuseli zameriavať na to, čo konzumujeme, ako na to, aby sme žili v zdravých ekosystémoch. Prístup, ktorý navrhujú, sa volá sumbiotarianizmus.

Sme súčasťou cyklu

Vegán Andrew Smith z Drexelovej univerzity vysvetlil, že „rastliny získavajú živiny z pôdy, ktorá pozostáva aj z rozkladajúcich sa rastlín a a živočíchov. Tí, ktorí si myslia, že sa stravujú výhradne rastlinne, jedia v skutočnosti aj zvieratá.“ To je dôvod, prečo je nemožné stať sa vegetariánom.

Ľudia by sa podľa Smitha mali zamerať na udržateľný životný štýl. Ten by zvieratá zo stravy nemusel úplne vylučovať, ale napríklad len eliminovať živočíšnu stravu. Celý život je komplexnou sieťou navzájom závislých vzťahov medzi jednotlivcami a ekosystémami. Musíme mať na pamäti, že tento cyklus je pre nás životne dôležitý.

Viac o téme: StravovanieVegetariánstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu