Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Jurij (67) objavil šokujúce tajomstvo svojej rodiny: Je vnukom najobávanejšieho diktátora ZSSR?

Josif Stalin
Josif Stalin (Zdroj: sita, wikipedia)

MOSKVA - Jurij Davydov, ktorý žije na Sibíri, bol ohromený zistením, že kedysi mala jeho babička milostný pomer s bývalým sovietskym diktátorom a masovým vrahom Josifom Stalinom. Už roky kolovali o tom v rodine povesti, ale až teraz, keď sa člen Stalinovej rodiny rozhodol súhlasiť s testami DNA, sa ukáže, či je podozrenie ruského dôchodcu naozaj správne.

Prieskum v Rusku prekvapil Západ: Ľudia s láskou spomínajú na život za Stalina a Brežneva

Bývalý stavebný inžinier tvrdí, že jeho stará matka Lidia Platonovna Perepryginovová žila so Stalinom v čase, keď bol vyhostený na Sibír a ako 15-ročná porodila budúcemu vodcovi Sovietskeho zväzu dieťa. To síce zomrelo, ale neskôr v roku 1916 priviedla na svet chlapca, ktorému dala meno Alexander, no to už Josif Stalin opustil nehostinné územie, aby sa z neho stal jeden z najznámejších diktátorov v histórii.

Stalin, už dostatočne usadený v Kremli, vedel, že má vo vzdialenej divočine syna, ale aj keď po ňom vyhlásil pátranie, nepodarilo sa mu ho nájsť. Jeho niekdajšia milenka sa totiž medzitým vydala za Jakova Semenova Davydova. Na Sibíri sa totiž rozšírili fámy, že Stalin zomrel na fronte počas prvej svetovej vojny, čo Lidiu viedlo k súhlasu so sobášom. Keď o štyri roky neskôr zbadala portrét v novinách, spoznala otca svojho dieťaťa, ale rozhodla sa ako vydatá žena na neho zabudnúť.

Pád veľkého kultu: Pred 60 rokmi sa udial v Sovietskom zväze tichý "prevrat", Stalina zhodili z piedestálu

Tajný syn diktátora bol v roku 1917 zapísaný v matrike s priezviskom Davydov, neskôr sa oženil a narodili sa mu dve deti. "V roku 1970, keď som mal asi 20, ma matka a otec pozvali do izby na "vážny rozhovor". Zavreli dvere a všetko mi povedali. Samozrejme ma okamžite požiadali, aby som o tom nikomu nehovoril. Niekoľko rokov predtým mali rovnaký rozhovor aj s mojím starším bratom Eduardom, ktorý už medzitým zomrel," uviedol Jurij, podľa ktorého sa mu svet po tomto priznaní zase neobrátil hore nohami.

Kľúčový dielik do skladačky by mal teraz vniesť posledný oficiálny Stalinov vnuk Alexander Burdonskij, najstarší mužský potomok diktátorovho syna Vasilija, ktorý má poskytnúť na porovnanie svoju DNA. Informoval portál express.co.uk.

Viac o téme: Josif Stalin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu