Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Modlitby, jedlo na plafóne a totálna panika: VIDEÁ turbulencií, pri ktorých ľudia šaleli od strachu

Drsné chvíle na palube
Drsné chvíle na palube (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Turbulencia býva jednou z tých najnepríjemnejších chvíľ, ktoré pasažieri zažívajú na palube lietadla. Nasledujúce zábery zachytávajú skutočný chaos, ktorý v takýchto prípadoch nastal počas niektorých letov. Veru, toto naozaj nemá nikto zapotreby.

Kto už letel a zažil turbulencie, vie, že to nie je nič príjemné. Niekto dokáže zachovať chladnú hlavu, iný naopak stresuje už pri sebemenších otrasoch. Tie, s ktorými sa museli potýkať cestujúci z nasledujúcich videí, by ale nechcel prežiť asi nikto. Dobre sa pripútajte. 

Dvanásť zranených počas letu Singapore Airlines

Pasažieri letu zo Singapuru do Londýna v júni 2013 budú určite ešte dlho spomínať na turbulencie, v dôsledku ktorých sa lietadlo v okamihu kleslo o dvadsať metrov. Uličku zaplnilo vysypané jedlo a nápoje, káva dokonca vyšplechla až na plafón. Ľudia sa modlili a telefonovali svojim blízkym pre prípad, že sú to ich posledné chvíle nažive. Zranilo sa vtedy jedenásť cestujúcich a jeden člen posádky. 

Pasažierov počas letu informovali, že môžu očakávať silnejšie turbulencie, a preto aj podávanie raňajok bolo preložené na neskôr. Hneď po tom, ako sa ozval signál, aby si pasažieri zapli bezpečnostné pásy, požiadal kapitán posádku, aby si okamžite sadla na svoje miesta. "Cítil som sa, akokeby som bol vo výťahu, ktorému niekto presekol kábel a my sme sa rútili dolu. Ľudia sa normálne udierali o strop," opísal krušné momenty Alan Cross. 

Drsné pristátie v Amsterdame

Zlé počasie spôsobilo, že na amsterdamskom letisku Schiphol zažili vlani 25. júla poriadne drsné pristátie. Video nakrútené vo vnútri stroja zachytáva, ako cestujúcich vyhodilo zo sedadiel a triaslo nimi, akokeby to boli len nejaké handrové bábiky. Ľudia panikárili a kričali od strachu, čakávajúc to najhoršie. Našťastie všetko dobre dopadlo a lietadlo pristálo na ranveji. Ľudia začali spontánne tlieskať a ďakovali Bohu, a najmä pilotovi, že bezpečne dosadli na zem. 

Päť ľudí skončilo v nemocnici

Svoje si prežili aj cestujúci z juhokórejského Soulu do amerického Dallasu aeroliniek American Airlines. Turbulencie sa v tomto prípade objavili dosť znenazdajky, zhruba hodinu po štarte a trvali takmer hodinu. "Veľa ľudí vtedy práve jedlo. Keď s nami začalo triasť, jedlo vyletelo z tanierov a lietalo vo vzduchu. Všetci vrieskali od strachu," povedal Marc Stanley. Piatich pasažierov a jedného člena posádky museli po núdzovom pristátí v japonskom Tokiu hospitalizovať.

Viac o téme: LietadloPristátieTurbulencia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu