Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pasažier neveril vlastným očiam: FOTO Aerolinky sa zbláznili? Toto je čo za zlý vtip!

Rayani Air dodržiavajú právo šaría. Zobraziť galériu (4)
Rayani Air dodržiavajú právo šaría. (Zdroj: SITA/AP)

KUALA LUMPUR - Vlani sa Rayani Air dostali do centra svetovej pozornosti po tom, čo sa z nich stali prvé malajzijské aerolinky, dodržiavajúce na palubách svojich lietadiel pravidlá islamského práva šaría. Minulý mesiac sa však preslávili aj z úplne iného dôvodu, ktorý naplnil cestujúcich strachom.

ZOZNAM 10 najhorších aeroliniek Európy: S týmito spoločnosťami radšej do lietadla nesadajte

Pasažier, ktorý v marci letel s nízkonákladovou spoločnosťou, nahral do svojho profilu na Facebooku fotografiu palubnej vstupenky, ktorá mu bola vydaná. Ide o primitívny, ručne popísaný kus papiera, ktorý vyvolal obavy o bezpečnosť a aerolinkám kvôli nemu hrozí prerušenie činnosti, s ktorou začali iba vlani.

Lau Weng San obdržal túto vstupenku 18. marca pri lete z Kuala Lumpur do Kuchingu na Borneu. Po tom, čo jej vyhotovenie zverejnil na sociálnej sieti, okamžite začali internetoví užívatelia poukazovať na to, že jej chýba čiarový kód a iné bezpečnostné prvky, čo predstavuje veľké riziko. Takýto zdrap papiera si predsa môže zaobstarať každý a vstúpiť s ním na palubu.

Pasažier neveril vlastným očiam:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Lau Weng San)

Správa taktiež vzbudila pozornosť malajzijského odboru dopravy, ktorý varoval Rayani Air, že im môžu zakázať dočasne ďalej lietať, pokiaľ nebudú postupovať v súlade s bezpečnostnými predpismi, informoval Malay Mail Online.

Podľa pána Laua však rozporuplný palubný lístok nebol jediný problém jeho letu, ktorý odložili o osem hodín. "Mal som odísť večer o 20.20, nakoniec sme odleteli nasledujúci deň o 4.30 ráno," povedal pre The Diplomat. Iný cestujúci sa napríklad sťažoval, že jeho let mal meškanie až päť dní.

Pasažier neveril vlastným očiam:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Rayani Air na obvinenia reagovali tým, že zabezpečia, aby cestujúcim už neboli vydávané ručne písané palubné vstupenky. K tomu kroku pristúpili vraj len kvôli tomu, že sa im pokazil počítač a lístok bol napísaný na oficiálny papier, ktorý sa používa aj pre bežné palubné vstupenky. "Rayani Air sa ospravedlňuje všetkým cestujúcim, ktorým boli spôsobené problémy kvôli meškaniu a zmätku," uviedla letecká spoločnosť vo svojom vyhlásení.

Aj napriek súčasným nedostatkom si Rayani Air mnoho cestujúcich, najmä moslimov, pochvaľuje. Na ich linkách je totiž zakázané podávať alkohol a podľa islamského práva sa servíruje iba halal jedlo. Pred odletom sa prednášajú modlitby a ženy si musia obliecť hidžáb. Nemoslimská posádka musí mať "slušný" odev.

Pasažier neveril vlastným očiam:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Viac o téme: Palubená vstupenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu