Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

ZOZNAM 10 najhorších aeroliniek Európy: S týmito spoločnosťami radšej do lietadla nesadajte

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Každý, kto už aspoň raz letel na dovolenku či pracovnú cestu lietadlom vie, že kvalita služieb ponúkaných na palube sa značne líši. Stránka AirHelp sa rozhodla vytvoriť rebríček tých najhorších, ale aj najlepších európskych aeroliniek podľa hlasovania pasažierov, toto sú výsledky.

Ak sa firma poskytujúca leteckú prepravu osôb riadi heslom, že ide len o viac „ako cenu lístka“, je veľmi pravdepodobné, že ide o jednu z tých lepších spoločností. Ako sa dalo čakať, na prvých miestach sú tie aerolinky, ktoré sú všeobecne známe ako lepšie, a tým aj o čosi drahšie. Najlepšou zo všetkých je Qatar Airways, ktorá lieta po celom svete a aj v Európe poskytuje najlepšie služby.


Vitajte na palube najhorších aeroliniek na svete: Päť dôvodov víťazstva severokórejských Air Koryo


Tesne za ňou, v poradí na druhom mieste sa ocitla holandská spoločnosť KLM Royal Dutch Airlines. O tretie miesto sa museli podeliť hneď viaceré aerolinky, a to konkrétne Air France (Francúzsko), Lufthansa (Nemecko) a malá lotyšská letecká spoločnosť Air Baltic. Omnoho užitočnejšie však bude, ak vám povieme, kto sa ocitol na opačnom konci tohto rebríčka.

ZOZNAM 10 najhorších aeroliniek
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Ak budete niekedy letieť na Azorské ostrovy, nevyberte si malú leteckú spoločnosť Sata, pretože je podľa pasažierov, ktorí s ňou zatiaľ leteli, úplne najhoršia. Celková kvalita je síce priemerná, no načas sa s nimi nedostanete nikam a zároveň nepovažujú za nutné odpovedať na sťažnosti svojich zákazníkov. Predposledné miesto patrí britskej leteckej spoločnosti easyJet, tretím najhorším leteckým prepravcom sú takisto britské, no tentokrát medzikontinentálne aerolinky Virgin Atlantic. 

ZOZNAM 10 najhorších aeroliniek
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

K týmto výsledkom prieskumu sa, pochopiteľne, žiadna zo spoločností nechcela vyjadriť. Dúfajme však aspoň v to, že si ich zoberú k srdcu.

10 najhorších leteckých spoločností podľa pasažierov

  1. Sata (Portugalsko)
  2. easyJet (Veľká Británia)
  3. Virgin Atlantic (Veľká Británia)
  4. Swiss Air (Švajčiarsko)
  5. TAP Portugal (Portugalsko)
  6. Aer Lingus (Írsko)
  7. Iberia (Španielsko)
  8. Alitalia (Taliansko)
  9. Icelandair (Island)
  10. Norwegian Air (Nórsko)
Viac o téme: RebríčekLetecké spoločnostiAirHelp
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu