Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalší mýtus vyvrátený: Najstaršie FOTO Lochnesskej príšery odkrylo svoje tajomstvo

Príšera to asi predsa len nebude.
Príšera to asi predsa len nebude. (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Je to monštrum, prehistorický predátor, alebo čo vlastne? O existencii Lochnesskej príšery sa vedie spor už večnosť a určite sa ho darilo udržiavať aj vďaka "dôkazovým" materiálom, akým bola napríklad fotografia z roku 1933. Nová kniha o love monštier, ktorú napísal Darren Naish, však naznačuje, že tento kultový záber môže mať od legendárneho tvora na míle ďaleko.

Osudové slová známeho lovca Lochnesskej príšery (52): Po 24 rokoch už poznám pravdu

Autor snímky Hugh Gray v tom čase pre Daily Record povedal, že sa po omši vybral na prechádzku na svoje obvyklé miesto, tam, kde sa rieka vlieva do jazera. Slnko jasne svietilo, keď sa z vody vynoril objekt, nie príliš ďaleko od miesta, kde stál. Okamžite si pripravil fotoaparát a urobil záber čohosi, čo sa vystrčilo 60 až 90 cm nad hladinu.

Ďalší mýtus vyvrátený: Najstaršie
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Gray tvrdil, že nevidel žiadnu hlavu a objekt sa objavil na pár minút a potom sa potopil a stratil sa mu z dohľadu. Darren Naish si však myslí, že celá záhada má veľmi logické vysvetlenie. Podľa neho nie je na fotografii zachytená Lochnesská príšera, ani plávajúci pes, ani mlokovi podobné zviera, ba ani obrie anachronické monštrum, ako niektorí tipovali, ale obyčajná labuť.

Podobný objav urobil aj v prípade snímky z roku 1960, ktorá zobrazuje čosi ako nafúknuté vrece s palicou znázorňujúcou hlavu. Tentokrát nešlo o nič iné, ako o prevrátený trup kajaku. Konšpiračným teoretikom tak zase niekto zobral ilúzie.

Viac o téme: Lochnesská príšera
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu