Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ochrancovia tvrdia, že nafilmovali legendárneho tvora na VIDEU: Prízrak sa mihol v záhrade

Zábery vyvolali senzáciu!
Zábery vyvolali senzáciu! (Zdroj: Youtube/Thylacine awareness Group of Australia)

CANBERRA - Naposledy ho videli pred 80 rokmi. Odvtedy sa zo zvieracej ríše navždy vytratil. Tasmánsky tiger vyhynul začiatkom 20. storočia, ale zábery nakrútené v jednej zo záhrad v južnej Austrálii by mohli túto teóriu spochybňovať.

Jedinečné video sa podarilo zhotoviť austrálskej skupine nadšencov a ochrancov zvierat The Thylacine Awareness Group of Australia. Podľa ich mienky zachytáva legendárne austrálske vyhynuté zviera – tasmánskeho tigra alebo vakovlka tasmánskeho. Znamenalo by to, že tvor sa desaťročia tajne pohyboval v prírode a nezmizol pred 80 rokmi, ako sa predpokladalo.

VIDEO Senzácia na internete: V Portugalsku natočili neznámeho tvora, zrazu záhadne zmizol

Video bolo nakrútené vo februári a vidno na ňom, ako z jednej zo záhrad v Adelaide vychádza zviera podobné psovi. Nadšenci sú presvedčení, že zviera sa tvarom tela a jednotlivými znakmi ponáša na hľadaného tvora. Už minulý rok niekoľko ľudí vyhlásilo, že tasmánskeho tigra v oblasti videli. Od bežného psa sa líši napríklad nápadnými pruhmi na tele a posledný exemplár tohto druhu mal zomrieť v roku 1936 v zoo.

Viac o téme: ZvieraTasmánsky tigerLegendárny tvor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu