Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Meteorológovia varujú: USA zasiahne rekordná snehová búrka, milióny ľudí v ohrození!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

WASHINGTON - Severovýchod Spojených štátov sa pripravuje na mohutnú snehovú búrku, ktorá do oblasti Washingtonu a okolia prinesie od piatku až pol metra snehu. Počas víkendu sa očakávajú zásadné problémy v doprave vrátane obmedzení letovej prevádzky. Sneženie bude podľa meteorológov sprevádzať mráz a silný vietor, ktorý môže spôsobiť veľké škody napríklad na elektrickom vedení.

Úrady sa obávajú, že by sa očakávaný blizzard mohol svojimi účinkami priblížiť neslávne preslávenej snehovej búrke označovanej ako Knickerbocker po rovnomennom washingtonskom divadle, ktorého strecha sa v januári 1922 zrútila pod náporom snehu, čo zabilo viac ako stovku ľudí. Vtedy americkú metropolu zasypalo viac ako 60 centimetrov snehu. 

"Táto búrka sa zapíše medzi tie rekordné," uviedol meteorológ televíznej stanice CNN Tom Slater, podľa ktorého sa v oblasti hlavného mesta cez víkend očakáva 30 až 50 centimetrov snehu. 

Meteorológovia varujú: USA zasiahne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Národná meteorologická služby odporučila ľuďom ostražitosť pred možným blizzardom kvôli silnému vetru, ktorý môže v nárazoch fúkať až rýchlosťou okolo 30 metrov za sekundu. Odborníci varujú, že búrka ovplyvní životy desiatok miliónov ľudí. Okrem Washingtonu a štátu Maryland jej účinky pocítia aj obyvatelia New Yorku, Philadelphie a Bostonu, hoci zrejme budú o niečo slabšie ako v oblasti metropoly. 

Viac o téme: WashingtonSnehová búrkaBlizzardUsa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu