Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Pre 19 štátov platí varovanie: Spojené štáty ochromí mohutná snehová víchrica

(Zdroj: SITA)

WASSHINGTON - Štáty na severovýchode USA sa pripravujú na mohutnú snehovú fujavicu. Pre hlavné mesto Washington a priľahlé oblasti bolo vydané varovanie pred blizzardom.

Národná meteorologická služba (NWS) vydala varovanie pre celkom 19 štátov, kde žije okolo 75 miliónov ľudí. Varovanie pred blizzardom zahŕňa strednú a severnú Virgíniu, východný Maryland, Washington D.C. a Baltimore.

Na niektorých miestach vrátane oblasti Baltimoru a Washingtonu by mohlo napadnúť 60-75 centimetrov snehu. Guvernéri Virgínie a Marylandu a primátor Washingtonu vyhlásili stav núdze. Úrady odporučili obyvateľom, aby sa zásobili potravinami, vodou a batériami pre prípad výpadkov dodávok elektriny.

Podľa meteorológov ešte stále panuje určitá neistota ohľadom nástupu sneženia. Počítačové modely sa však zhodujú, že okrem veľkého množstva snehu treba v oblastiach, ktoré zasiahne južný okraj systému, rátať so silným vetrom, záplavami na pobreží a poľadovicou. Najhoršie počasie má byť od piatkového popoludnia do sobotňajšieho rána. Vzhľadom na kombináciu silného vetra a sneženia a s tým spojenej obmedzenej viditeľnosti sa očakávajú problémy v doprave. 

Viac o téme: Snehová víchricaSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu