Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO len pre silné povahy: Mladík sa predávkoval tabletkami na chudnutie, toto je výsledok

Túžba po svaloch ho takmer pripravila o život. Zobraziť galériu (3)
Túžba po svaloch ho takmer pripravila o život. (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Mladý britský otecko tak veľmi túžil po dokonalom tele, ktorým by mohol ohurovať na pláži, že vôbec nepomyslel na hrozné dôsledky svojho konania. Po tom, čo sa predávkoval kontroverznými liekmi na chudnutie (DNP), sa začal "variť" zvnútra. Lekári v nemocnici mu dávali len niekoľko hodín života.

Chudučký mladík bol terčom posmechu: VIDEO jeho premeny, ktorá absolútne nevyšla

Laboratórny pracovník Lewis Brown (25) začal chodiť v dvadsiatke do posilňovne, aby sa cítil fit, ale rýchlo sa stal posadnutým svojou postavou, čo ho viedlo k užívaniu steroidov. Na tie dokázal vyhodiť okolo 100 libier mesačne, ale ani to mu nestačilo. Aby sa zbavil prebytočného tuku a vytvorilo sa mu viac svalov, pridal začiatkom minulého roka do svojho jedálnička aj tabletky dinitrofenolu. Mladík, ktorý má so svojou partnerkou jedno dieťa, to však so spaľovačmi tukov poriadne prehnal.

DNP totiž dodávajú telu nielen energiu a zrýchľujú metabolizmus, ale zároveň aj zvyšujú telesnú teplotu. Spočiatku zotrvával Lewis na úrovni troch až štyroch tabliet denne, ale v lete sa chcel rýchlo dostať do plavkovej formy, a tak ich v priebehu 12 hodín užil až osem. Za svoju chybu onedlho zaplatil, keď sa jeho teplota vyšplhala na takmer 40 stupňov a skončil v nemocnici v Cambridge. Lekári boli nútení Lewisa uviesť do umelého spánku, zatiaľ čo sa snažili jeho telo zbaviť toxínov a znižovali mu teplotu ľadovými obkladmi. Keď mu však začali odumierať svaly, jeho rodine povedali, aby sa pripravila na najhoršie.

FOTO len pre silné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Ako zázrakom však Lewis prežil, aj keď mu museli zdravotníci vyrezať odumretý sval na nohe. V kóme zotrval tri dni a potom ďalší týždeň v intenzívnej starostlivosti. Jeho celkové zotavenie a návrat do práce však trvali štyri mesiace. Teraz mladík všetkých varuje pred nebezpečenstvom užívania necertifikovaných piluliek, ktoré sú voľne dostupné na internete. "Vrátil som sa k svojmu starému ja a rodine sa poriadne uľavilo. Doktori hovoria, že som mal šťastie, že som stále nažive. Chystám sa vrátiť do posilňovne, aby som sa udržiaval v kondícii, ale už nikdy nebudem užívať tabletky alebo steroidy," dušoval sa pre The Sun obrátený mladík.

FOTO len pre silné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Podľa štúdie uverejnenej v časopise Journal of Medical Toxicity je s DNP spájaných viac ako 60 úmrtí.

Viac o téme: PredávkovanieLewis Brown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu