Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Alex opísal najsmutnejší moment po útokoch v Paríži: Nasadol do taxíka a zažil srdcervúce chvíle

Cesta taxíkom mladíka veľmi dojala
Cesta taxíkom mladíka veľmi dojala (Zdroj: Twitter/alexmalloyy)

NEW YORK - Hovorí sa, že po teroristických útokoch v Paríži už svet nebude nikdy taký, ako predtým. Následky vo zvýšenej miere bezpečnosti, ale aj v prirodzenom ľudskom strachu, sa prejavujú nielen v Európe, ale aj vo vzdialených končinách. Len pár hodín po tragédii sa o tom presvedčil aj mladík v New Yorku, ktorý kvôli nej prežil "najsmutnejší moment" vo svojom živote. Po tom, čo nastúpil do taxíka, prvé slová od vodiča, ktoré počul, boli "ďakujem". A počas 25-minútovej jazdy prišiel na to, aké ťažké môže byť súčasťou ľudskej rasy.

Mrazivé svedectvá preživších z Paríža: Všade krv ako na bitúnku, kto sa pohol, zomrel!

Vodič, moslim, vysvetlil Alexovi Malloyyovi (23), že je jeho prvým zákazníkom po viac ako dvoch hodinách, odkedy sa ho ľudia z New Yorku kvôli teroristickým útokom v Paríži začali báť. Ohúrený mladík sa o svoj zážitok podelil na Twitteri, kde napísal, že šofér plakal celú cestu k jeho bytu a jemu sa chcelo plakať tiež.

"Alah, môj Boh, on nie je taký. Ľudia si myslia, že som toho súčasťou, ale nie som," vysvetľoval moslim svojmu zákazníkovi a dodal, že s ním nechcel nikto ísť, pretože sa necítil bezpečne. "Bol to jeden z najsrdcervúcejších okamihov, aké som v živote zažil. Bol to taký sladký chlapík, v mojom veku, nemohol mať viac ako 25 rokov," napísal na Twitter Alex, ktorý bol úprimne šokovaný tým, čo od neho počul.

"Prosím, prejavte sympatie týmto ľuďom. Nie sú len obeťami diskriminácie, ale aj nenávisti v časoch, ako sú tieto. Prosím, prestaňte zovšeobecňovať ľudí. Prestaňte hovoriť: Moslimovia sú problém, pretože nie sú. Sú to naši bratia a sestry... my všetci sme ľudia," snažil sa Alex zapáliť v internetových užívateľov ich zmysel pre ľudskosť Jeho vášnivé posolstvo proti šíriacej sa islamofóbii má už vyše 41-tísic lajkov a komentovali ho nielen členovia moslimskej komunity, ale ľudia z celého sveta, ktorí zdieľajú jeho názory.
 

Viac o téme: Alex Malloyy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu