Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Komando smrti odhalené: Kompletné informácie o samovražedných atentátnikoch

Dvaja z teroristov. Zobraziť galériu (4)
Dvaja z teroristov. (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Trestanci a fanatici. Toto sú doteraz známe tváre, ktoré majú na svedomí parížske piatkové útoky. Pozrite si, čo sú zač džihádisti, ktorí zabili takmer 130 nevinných ľudí.

Britská stanica BBC zverejnila zatiaľ všetky dostupné informácie o útočníkoch.

Ibrahim Abdeslam (31)

Rodený Bruselčan. Spáchal samovražedný atentát na Voltairovom bulváre pri koncertnej hale Bataclan. Je jedným z troch bratov Abdeslamovcov.

Salah Abdeslam (26)

Islamistu nechali ísť.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

V sobotu ho polícia zadržala pri cestnej kontrole na hranici s Belgickom, no následneho ho prepustila. Podobne ako jeho brat, Ibrahim, sa narodil v Bruseli. Úrady po ňom stále pátrajú.

Muhammad Abdeslam

Tretí z bratov Abdeslamovcov. BBC informuje, že policajti ho zatkli v Belgicku, aby ho následne prepustili bez obvinenia.

Omar Ismail Mostefai (29)

Omar pálil v klube Bataclan a po zásahu polície umrel. Identitu odhalili pomocou otlačkov prstov. Býval na parížskom predmestí Courcouronnes. Aj keď bol v minulosti trestaný za kriminalitu, do basy neputoval. Polícia preveruje informáciu, že sa pred niekoľkými rokmi zdržiaval v Sýrii.

Samy Amimour (28)

V koncertnej sále Bataclanu spáchal samovražedný atentát. Rodený Francúz žil s rodinou v meste Bobigny, metropolitnej časti Paríža. Tajným službám bol známy. Polícia zatkla troch jeho známych po útokoch.

Bilal Hadfi (20)

Francúž Bilal sa odpálil pri francúzskom štadióne Stade de France. Bojoval v Sýrii v radoch Islamského štátu. Žil v Belgicku.

Ahmad Muhammad (25)

Aj Ahmad spáchal samovražedný atentát pri štadióne Stade de France. Našiel sa sýrsky občiansky preukaz podľa ktorého ho identifikovali. Zatiaľ nie je isté, či je pravý.

Abdelhamid Abaaoud (27)

Abdelhamid Abaaoud, muž, ktorý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Belgičan marockého pôvodu je označovaný za hlavu a plánovača útokov. V súčasnosti by sa mal nachádzať v Sýrii. Za verbovanie moslimských radikálov dostal v Belgicku 20 rokov, odsúdili ho v jeho neprítomnosti.

Viac o téme: TeroristiParížIslamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu