Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ruský astrológ upokojuje národ: Nemáte sa čoho báť, v piatok 13. nehrozia pohromy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

MOSKVA - Astrológ Alexandr Zarajev z Ruskej astrologickej školy tvrdí, že v dnešný piatok 13. nedôjde vo svete k žiadnym závažným pohromám.

Vysvetlil, že Mesiac v tomto čase dorastá, preto netreba čakať žiadne výnimočné problémy. Dodal, že dnes, v piatok 13., bude druhá polovica dňa pre ľudí dokonca priaznivejšia. V rozhovore pre agentúru Interfax Zarajev spresnil, že to vyplýva z postavenia hviezd, ktoré sú naklonené vzniku nových partnerských vzťahov.

Poverčiví ľudia v mnohých krajinách sveta sa boja, ak 13. deň v mesiaci pripadne na piatok a snažia sa v tento deň vyhýbať rozhodovaniu vo vážnych veciach či cestovaniu. Obavy z čísla 13., ktoré vraj nosí smolu, viedli k tomu, že ruské kolo vo viedenskom Patri nemá kabínu číslo 13, v niektorých hoteloch v USA nebývajú izby s číslom 13, inde dokonca v bytových domoch chýba 13. poschodie. 

Interfax pripomína, že povery ohľadom piatku 13. údajne súvisia s dátumom hromadného zatknutia stoviek templárov, ktoré sa uskutočnilo v piatok 13. októbra 1307 na príkaz francúzskeho kráľa Filipa IV. Pekného.

Viac o téme: Piatok trinástehoRuskoAlexandr Zarajev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu