Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Austrálčan mal rozlúštiť záhadu Jacka Rozparovača: Poznám identitu naznámejšieho vraha všetkých čias

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: fineartamerica.com )

LONDÝN - Identita vraha Jacka Rozparovača bola údajne odhalená už niekoľkokrát. Podľa najnovších správ by to už ale naozaj mala byť pravda. Notoricky známym zabijakom bol údajne básnik, ktorý si vraždami prostitútok liečil zranené srdce.

Austrálčan Richard Patterson strávil takmer dvadsať rokov vyšetrovaním prípadu Jacka Rozparovača a života uznávaného básnika Francisa Thompsona. Chcel dokázať, že práve tento poet bol zodpovedný za smrť najmenej piatich žien v Londýne. Vraj má nespochybniteľný dôkaz o tom, že jeho teória bola správna. O svojich zisteniach píše v knihe Francis Thompson - Podozrivý Rozparovač.

 

Prípad Jacka Rozparovača naberá nový rozmer: Exhumácia obete, konečne sa dozvieme pravdu?!

Patterson tvrdí, že Thompson o zabíjaní ľudí nielen písal, ale aj vykonával. Údajne vie preukázať priamu väzbu na minimálne jednu prostitútku, ktorá žila v rovnakej oblasti ako údajný vrah. Na spojitosť medzi Rozparovačom a Francisom ho priviedla kniha jeho poézie, ktorú si prečítal ešte ako študent v roku 1997 a tiež to, že básnik sa učil aj za doktora, takže dobre ovládal ľudskú anatómiu. Dôkazy proti Thompsonovi sú podľa jeho slov silnejšie než u všetkých predchádzajúcich podozrivých. "Thompson ovládal špeciálnu chirurgickú techniku, ktorá bola použitá na zmrzačenie jednej z obetí londýnskeho zabijaka. Počas štúdia chirurgie sa učil rozrezávať mŕtvoly," vysvetľuje.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: fineartamerica.com )

Thompson, pôvodom z Prestonu, sa presťahoval do Londýna v roku 1885 v nádeji, že sa stane úspešným spisovateľom. Kariéra sa ale nevyvíjala podľa jeho predstáv; stal sa závislým na ópiu a žil prakticky na ulici až do momentu, kedy mu jedna miestna prostitútka neposkytla strechu nad hlavou. Mladík sa do nej zaľúbil, no po roku ho priateľka opustila, načo mal psychicky labilný básnik zareagovať práve jej vraždou. A svoje zlomené srdce a zlosť si potom údajne vybil aj na iných prostitútkach.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: thinkstock.com)

"Krátko pred vraždami a krátko po nich písal Thompson o zabíjaní prostitútok nožmi. Nemôže to byť náhoda, dôkazy jasne hovoria proti nemu," dodal Patterson s tým, že dúfa, že jeho výskum v budúcnosti pomôže odhaliť a predchádzať trestnej činnosti podobnej povahy.

Viac o téme: Jack rozparovačFrancis thompson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu