Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Spisovateľka má vraj dôkaz o identite najväčšieho masového vraha: Viem, kto bol Jack Rozparovač!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Krimi spisovateľka a autorka bestsellerov Patricia Cornwellová (60) tvrdí, že má zásadné dôkazy na preukázanie totožnosti najväčšieho britského masového vraha, Jacka Rozparovača. Podľa nej legendárnym vrahom bol v skutočnosti vplyvný umelec Walter Sickert.

Tajné listy vrhajú podozrenie na člena kráľovskej rodiny: Spojenie s beštiálnym vrahom?!

Jej pôvodné obvinenia v knihe z roku 2002 rozhorčili historikov umenia a boli zamietnuté ako nepravdepodobné. Teraz, v novej knihe, ktorá má vyjsť na budúci týždeň, Cornwellová tvrdí, že dôkazom Sickertovej viny je papier, ktorý používal. Tri z umelcových listov a dve zo strašidelných uštipačných správ poslaných Rozparovačom polícii pochádzajú z rovnakej šarže, ktorá obsahovala iba 24 stránok.

Walter Sickert
Zobraziť galériu (3)
Walter Sickert  (Zdroj: wikipedia/George Charles Beresford )

V knihe sa ďalej uvádza, že sa podarilo zistiť pravdu o Sickertovom alibi a taktiež, že sa umelec pri maľovaní svojich obrazov zvykol obliekať ako Rozparovač. Americká autorka, ktorá predala viac ako 100 miliónov výtlačkov, hovorí, že umelec sa priznal svojmu známemu, že "by mu nevadilo musieť zabíjať a jesť surové mäso", čo dáva do súvislosti s vrahovými kanibalistickými chúťkami.

Cornwellová podľa portálu MailOnline utratila milióny na spoznanie identity zabijaka, ktorý má na svedomí najmenej päť žien z Whitechapelu, zavraždených v 80-tych rokoch 19. storočia. Dokonca kúpila Sickertov písací stôl, ako aj jeho 32 obrazov v snahe otestovať ich na prítomnosť DNA.

Mohlo by vás zaujať:
Marec – mesiac knihy: Viete, prečo to tak je?

Sickert bol v umeleckých kruhoch známy zobrazovaním sexu a špinavosti mesta v tej dobe. Všetky obete Rozparovača, okrem jednej, boli prostitútky, ktoré vrah desivo znetvoril. Jeho meno však zostáva dodnes zahalené rúškom tajomstva. Vyskytlo sa už množstvo špekulácií, kto ním v skutočnosti bol, ale zatiaľ nikto nemá rozhodujúce dôkazy, len dohady.

Patricia Cornwellová
Zobraziť galériu (3)
Patricia Cornwellová  (Zdroj: SITA/AP/Steven Senne/Jim Cooper)

Spisovateľka vo svojej novej knihe prehlásila, že počet obetí Jacka Rozparovača môže byť až štyrikrát vyšší - dvadsať a pokojne aj viac. Rodáčka z Miami síce pripúšťa, že totožnosť vraha nebude pravdepodobne nikdy dostatočne preukázaná, ale ona je presvedčená o Sickertovej vine.

 

Viac o téme: ZáhadaJack RozparovačWalter SickertPatricia Cornwellová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu