Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na internete sa objavila nová Google stránka: Sľubuje, že dokáže predpovedať budúcnosť

Je na nerozoznanie od domovskej stránky Google Zobraziť galériu (2)
Je na nerozoznanie od domovskej stránky Google (Zdroj: betagoogle.com)

AMSTERDAM – Kde môžeme nájsť bezpečné miesto? Kedy ľudia prestanú bojovať? Budú mať deti v tomto svete bezpečnú budúcnosť? To sú niektoré z otázok, na ktoré ponúka odpoveď najnovšia falošná stránka Google, ktorá je na nerozoznanie od tej pôvodnej. Stačí jedno kliknutie a dostanete prekvapujúcu odpoveď.

„Samozrejme, že nevieme predpovedať vašu budúcnosť,“ dostanete zápornú odpoveď na otázku o vlastnej budúcnosti aj s vysvetlením, že „60 miliónov utečencov si každý deň kladie otázku týkajúcu sa vlastnej budúcnosti. Tak sme vytvorili falošnú Google stránku na upútanie vašej pozornosti, pretože ste sa zaujímali o svoju vlastnú budúcnosť. Venujte, prosím, aspoň chvíľku na premýšľanie o ich budúcnosti.“

Dcéra nacistu (79) ubytovala utečencov: Kto má miesto, nech si zoberie aspoň jedného domov​

Tvorcovia projektu, ktorý si získal celosvetovú popularitu, chcú vytvoriť povedomie o tom, že rastúci európsky problém potrebuje štrukturálne riešenia na politickej úrovni. „Prosím, neobmedzujte sa darovať svoj čas, peniaze alebo lásku a šírte posolstvo ďalej,“ podnecujú.  Projekt ďalej vyzýva na podporu jednej z miestnych iniciatív alebo dar charite. Utečencom a kampani však môžete pomôcť aj tak, že výzvu s posolstvom budete zdieľať na sociálnych sieťach.

 

Na stránke, ktorá je dielom kreatívnej komunikačnej agentúry BrainMedia z Amsterdamu, uviedol Nydailynews.com, nájdete aj odkaz na fotografie alebo videá s utečencami. URL adresa s názvom Betagoogle.com je takmer identická s domovskou stránkou Google a tento zámer sa kreatívcom vyplatil. „Kampaň je teraz vo svete veľmi úspešná; je to úžasné. Sme veľmi radi, že sa ľudia o tento problém zaujímajú, posolstvo zdieľajú a vytvárajú povedomie po celom svete,“ povedal zopár pozitívnych slov o kampani Jort Boot podľa Tech.firstpost.com.

Na internete sa objavila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: betagoogle.com)

 

 

Viac o téme: Betagoogle.comFalošná Google stránka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu