Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prípad utopeného dievčaťa (†20) v Dubaji má dohru: Otec sa zachoval neľudsky, ale pred 20 rokmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DUBAJ - Prípad utopenia mladého dievčaťa v Dubaji, o ktorom informovali svetové médiá, sa v skutočnosti stal už v roku 1996. Na otázku agentúry AFP to dnes uviedla dubajská polícia. Správu ako prvý publikoval v nedeľu server denníka Emirates 24/7, bez spresnenia, kedy sa udalosť odohrala. Išlo o prípad, keď nechal otec pochádzajúci z Ázie radšej svoju dcéru utopiť v mori, než aby sa jej dotkli záchranári.

Server dubajského denníka citoval policajného dôstojníka, ktorý celú udalosť opísal. Otec dievčaťa vraj tvrdil, že by jeho dcéra bola zneuctená, keby sa jej dotkli cudzí muži. Správu prevzali mnohé médiá vrátane agentúry AFP, a najmä na sociálnych sieťach vyvolala búrlivé diskusie. Práve vtedy začali niektorí upozorňovať, že ide o starý príbeh.

Server denníka Emirates 24/7 následne správu na svojom webe upravil s tým, že policajt autorke textu len rozprával jeden z najhorších prípadov, ktorý sa stal počas jeho kariéry. Udalosť ale v texte opäť nie je nijako časovo vymedzená. Agentúra AFP následne oslovila priamo dubajskú políciu. "Áno, ide o starý prípad z roku 1996," uviedla na jej otázku.

Viac o téme: OtecDcéraUtopenieDubajZneuctenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu