Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bombastický objav v Rusku: Podivná lebka má priniesť odpoveď na pradávnu otázku

Výskumníci stoja nad nájdenou kostrou Zobraziť galériu (3)
Výskumníci stoja nad nájdenou kostrou (Zdroj: profimedia.sk)

AKRAIM - Pohľad na lebku patriacu ku kostre, ktorú objavili v archeologickom nálezisku v Rusku, možno vyrieši pradávnu otázku, či sme sami vo vesmíre. Názor odborníkov je jasný. Čítajte ďalej a dozviete sa aj vy.

Archeológovia pracujúci na nálezisku Akraim známom ako ruský Stonehenge v regióne Čeľjabinsk naďabili na nezvyčajný nález. Kostru humanoida, ktorá ešte vyzerá normálne, ale tá lebka! Má tvar vajca, čo vedie viacerých ľudí k domnienke, že nepatrila človeku.

Bombastický objav v Rusku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Odborníci ale tieto odvážne tvrdenia krotia; kostra podľa nich patrila žene žijúcej v osade, ktorá bola postavená približne 4000 rokov pred naším letopočtom. A majú aj logické vysvetlenie, prečo má lebka výrazne pretiahnutý tvar. Kmeň, ktorý žil v dávnej minulosti v Arkaime v centrálnom Rusku, si vraj zviazala hlavy, aby rástli do iného tvaru. Tu ale kontrujú prívrženci UFO, ktorí vyhlásili, že to príslušníci dotyčného kmeňa robili len preto, aby sa podobali na mimozemšťanov.

 

Veľká archeologická hádanka: Jaskynné maľby majú byť dôkazom o mimozemšťanoch

Na margo nálezu sa vyjadrila výskumníčka Maria Makurova. "Našli sme dobre zachovalú kostru, pochádzajúcu z 2. alebo 3. storočia nášho letopočtu. Je možné, že patrila žene z kmeňa Sarmati, ktorý žil na dnešnom území Ukrajiny, Kazachstanu a južného Ruska. Jej lebka bola pretiahnutá, pretože kmeň podľa tradície zväzoval hlavy detí lanom." Archeologička odmietla komentovať špekulácie, že ide o kostru mimozemského návštevníka.

Bombastický objav v Rusku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Archeologické nálezisko Akraim bolo objavené v roku 1987. Je dôležité pre výskum doby bronzovej a hovorí sa mu aj ruský Stonehenge. Kedysi to bola dedina opevnená dvoma veľkými kamennými múrmi kruhového tvaru, v ktorej sa nachádzalo primitívne astronomické observatórium. Osadu tvoria dva zhluky obydlí oddelené ulicou a centrálnym námestím.

Viac o téme: LebkaKostraArcheologické náleziskoRuskoAkraim
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu