Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Mladíci odkryli pravú tvár Ruska: Pozrite sa, čoho sa dočkali kvôli držaniu rúk!

Homosexuáli to v Rusku určite nemajú ľahké. Zobraziť galériu (2)
Homosexuáli to v Rusku určite nemajú ľahké. (Zdroj: YouTube)

MOSKVA – V slovenských médiách sa toho začiatkom roka o homosexualite a LGBT komunite nahovorilo dosť. Napriek tomu, že referendum o rodine úspešné nebolo, Slováci sa vo svete neprezentovali ako veľmi tolerantný národ. V Rusku sú však názory jednoznačne vyhranené. Prezentovať homosexualitu na verejnosti sa tam prinajmenšom nevypláca. Dokázalo to aj video sociálneho experimentu dvoch mladíkov.

Podľa kontroverzného ruského zákona z roku 2013 je propagácia „netradičného“ spôsobu života trestaná pokutou, vyhostením a v niektorých prípadoch väzením. Dvojica mladíkov sa rozhodla ukázať, aký je v skutočnosti život členov LGBT komunity v Moskve, na ružiach ustlané určite nemajú, ako vidno na videu.

Homosexuáli to v Rusku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Nerobili pritom nič až natoľko poburujúce. V zákone sa uvádza, že sa nesmú verejne prezentovať LGBT symboly (dúhová vlajka) na verejných priestranstvách či školách, teda na miestach, kde sa združujú deti a mladiství. Chlapci sa rozhodli prejsť sa po centre Moskvy držiac sa ruky, čo je bežné napríklad aj pre mladé Slovenky.

V Rusku podľa prieskumu z roku 2013 až 74 percent obyvateľov nepovažuje homosexualitu za morálne prijateľnú. Po islamských krajinách a štátoch subsaharskej Afriky je Rusko považované za najnepriateľskejšiu krajinu voči homosexuálom. 

Viac o téme: HomosexuáliRuskoSociálny experimentLGBT komunita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu