Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalšiu záhadu o Stonehenge objavil človek z ľudu: Ako dôkaz FOTO tohtoročného letného slnovratu!

Tim Daw Zobraziť galériu (2)
Tim Daw

AMESBURY - Počas tohtoročného letného slnovratu Tim Daw celému svetu dokázal, že jeho postreh bol správny. Predčasnom totiž tento človek z ľudu tvrdil, že najvyšší kameň kamenného kruhu Stonehenge má špeciálnu funkciu a teraz sa mu podarilo zhotoviť fotografiu, ktorá dokazuje pravdivosť jeho myšlienok.

„Mohli sme vidieť, ako slnko zapadá v jednej úrovni s týmto kameňom. Bolo to fantastické,“ opísal svoje dojmy Tim Daw, ktorý už dávnejšie tvrdil, že najvyšší z obrovských megalitických kameňov mal byť v jednej línii so zapadajúcim slnkom počas letného slnovratu. Svoj objav ohlásil už pred niekoľkými mesiacmi a až doteraz si ho nikto pred ním nevšimol. Objaviteľ síce nie je žiadnym odborníkom, ale pri Stonehenge pracuje a má dobrý pozorovací talent.

Tim tvrdil, že slnko bude zapadať za chrbtom kameňa a tento víkend získal pre svoje teóriu presvedčivý dôkaz. Spolu s ním sledovalo impozantný západ slnka v Stonehenge asi 23-tisíc ľudí, ktorí sem prišli kvôli pohanským obradom a svetelnému divadlu na oblohe.

 

...

Viac o téme: StonehengeTim Daw
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu