Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kráľovská rodina zverejnila nové FOTO budúceho dediča: Fagan ako strýko a rozkošný ako otec!

Tá podoba je neskutočná Zobraziť galériu (2)
Tá podoba je neskutočná (Zdroj: Facebook)

LONDÝN - Malý princ George nemá ešte ani dva roky, no už si získal srdce celej Veľkej Británie. Uplynulý víkend sa po prvýkrát oficiálne objavil na balkóne Buckinghamského paláca a táto premiéra mu vyšla dokonale. V oblečení po svojom "tatkovi" vyzeral naozaj rozkošne.

Synčeka princa Williama a jeho manželky, vojvodkyne Catherine, miluje celá Británia. Jeho lišiacky úsmev si ale získal srdce ľudí aj z iných krajín. Počas osláv oficiálnych narodenín kráľovnej Alžbety II. sa symbolicky prvý raz ukázal na balkóne sídla kráľovskej rodiny Buckinghamského paláca. Urobil tak na konci vojenskej prehliadky, v šatočkách po svojom otcovi, ktorý ich mal na sebe pred 31 rokmi pri rovnakej príležitosti. 

George pôsobil na svoj nízky vek sebavedomo a vôbec sa nezdalo, že by mal trému. "Dosť ho to zaujalo. Ukazoval a mával rukou. Dalo by sa špekulovať nad tým, či práve toto nebola chvíľa, keď si začal uvedomovať, že jeho rodina je trochu nezvyčajná," okomentoval účasť princa spravodajca BBC.

George sa ale čoraz viac začína podobať aj na svojho strýka, princa Harryho. Napríklad v roztopašnosti a stváraní najrôznejších grimás. Obaja napríklad veľmi dobre vedia, ako na verejnosti vyplaziť čo najdlhší jazyk.

Kráľovská rodina zverejnila nové
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Kráľovná Alžbeta svoje narodeniny oslavuje každý rok dvakrát. Tie skutočné oslavuje 21. apríla v súkromní, oficiálne oslavy s tradičnou vojenskou prehliadkou "Trooping the Colour" sa konajú v júni, keďže je už v Londýne zvyčajne lepšie počasie. Na sobotňajšej prehliadke sa zúčastnilo 1100 vojakov. Jedinečnú atmosféru ako zvyčajne dopĺňali historické uniformy, jazdci na koňoch, vojenská hudba a slávnostné delostrelecké salvy. Podujatie zavŕšil prelet lietadiel tímu akrobatov britského kráľovského letectva.

Členovia britskej kráľovskej rodiny vyšli na záver prehliadky na balkón Buckinghamského paláca. Georgeova matka Catherine sa ukázala na verejnosti vôbec po prvý raz od 2. mája, keď porodila svoje druhé dieťa, princeznú Charlotte. Kráľovná Alžbeta sa prehliadky zúčastnila už po 63. raz, čo najviac spomedzi všetkých britských panovníkov. 

Viac o téme: WilliamPrinc GeorgeKráľovná Alžbeta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu