Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Namiešajte si ODIN ELYX: drink z kvalitnej vodky a fialkového likéru

SR a ČR vítaz, foto- Boris Nemeth Zobraziť galériu (6)
SR a ČR vítaz, foto- Boris Nemeth (Zdroj: Absolut vodka)

4. ročník barmanskej súťaže ABSOLUT INVITE opäť preveril schopnosti majstrov so šejkrom v ruke. 7 Slovákov a 7 Čechov si zmeralo sily v disciplínach senzorika, vedomostný test a aj kľúčovej kreatívnej mixológii. Téma tohto roka bola „HANDCRAFT“ – teda poctivé barmanské remeslo a my vám exkluzívne prinášame tajné recepty jej víťazov.

Vlastnoručne vyrobené sirupy, bittery a tinktúry, ale aj vlastné originálne náradie, poháre či servis dominovali národnému kolu súťaže tých najtalentovanejších majstrov so šejkrom v ruke. Vo výške 1670 m. n. m., v reštaurácii Von Roll na úpätí Chopku, talentovaní barmani predviedli, čo znamená skutočne poctivé barmanské „remeslo“.  Víťazi súťaže, na ktorej sa zúčastňujú na základe pozvánky len starostlivo vybraní bartendri a nadané mladé talenty, majú možnosť odprezentovať sa na celosvetovom finále vo švédskom Åhuse, rodisku vodky Absolut.

Slovenským víťazom súboja sa stal dvadsaťštyri ročný bartender z nitrianskeho Záhir Coffee & Drinks Matej Výboch. Porotu presvedčil najmä chuťou a témou svojho drinku, ale aj nenúteným vystupovaním a pokorou, ktoré podľa jeho vlastných slov k povolaniu barmana neodmysliteľne patria. „Môj drink ODIN ELYX je inšpirovaný severskou mytológiou, ktorej som prispôsobil aj servis. Prepája sa v ňom história so súčasnosťou, tradícia aj moderný charakter drinku. V receptúre je tak okrem superprémiovej Absolut Elyx napríklad aj vlastnoručne vyrobený fialkový likér Créme de Violet či domáca medová voda,“ nadšene povedal Matej k svojmu víťazstvu. Víťazom za Českú republiku sa stal Vítězslav Cirok z pražského baru L´Fleur.

A tu sú ich netradičné recepty. Nechajte sa inšpirovať!

Matejov víťazný drink:

ODIN ELYX

5cl absolut elyx

2cl sandeman dry sherry

2,5cl likér z fialiek (homemade)

3cl medová voda (homemade)

Víťov víťazný drink:

ESSENTIAL

6cl absolut elyx

2bl malt sirup (homemade)

1bl apple reduction (homemade)

3dash absinth

6dash wallnuts bitters (homemade)

2dash abbott’s bitters

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu