Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Z tohto vás porazí: Lenivá dievčina (21) nepracuje, no aj tak vďaka štátu zarobí viac ako vy za rok!

Rochelle podporuje štát Zobraziť galériu (3)
Rochelle podporuje štát (Zdroj: profimedia.sk)

NEW MILTON - Má len 21 rokov, celé dni trávi na Facebooku a je, v dôsledku čoho váži už viac ako dvesto kíl. Neštuduje ani nepracuje. A prečo by aj mala, keď jej na jedlo aj bývanie bohato prispieva štát. Toto je príbeh Britky, ktorá žije zo sociálnych dávok a to, že svoju krajinu doslova vyciciava, ju vôbec netrápi.

Rochelle Coulsonová je mladá žena, ktorá má celý život pred sebou. No ona ho premrháva takým spôsobom, že by si za to podľa niektorých zaslúžila basu. Je obézna, k čomu sa prepracovala zlým životným štýlom. Už roky sa stravuje z donášok jedla, čipsov a podobných kalorických bômb, hoci je ťažká diabetička. V dôsledku obezity trpí aj spánkovou apnoe a zníženou funkciou štítnej žľazy. No ani tieto varovné signály nie sú dostatočným dôvodom na to, aby sa Angličanka zmenila.

Z tohto vás porazí:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

To však nie je všetko. Angličanka na obezitu zvaľuje aj to, že nemôže pracovať. Vraj by pre svoje prípadné pracovisko predstavovala kvôli svojej hmotnosti veľké nebezpečenstvo, tak pre istotu nerobí vôbec. Poslednýkrát podľa svojich slov pracovala pred piatimi rokmi.

"Priberať som začala krátko po tom, ako som sa presťahovala do nového domu. Jedla som hlavne čipsy a jedlo z donášky, aby som zahnala nudu," rozpráva Rochelle v programe britskej televízie Channel 5 Benefits and Bypasses: The Billion Pound Patiens (Výhody a bypassy: Miliardoví pacienti). Potom sa ale objavili súvisiace problémy so spánkom. "Bojím sa, že by som v práci zaspala a šéf by ma aj tak vyhodil. Ale nie je to len o tom. Čo keď by som náhodou v spánku postláčala nejaké gombíky a spôsobila katastrofu? Nebolo by to fér voči mojim kolegom. Strašne rada by som pracovala, ale nemôžem. Som príliš nebezpečná," pokračuje.

Z tohto vás porazí:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Keďže musí Rochelle z niečoho žiť, dotuje ju štát. Ročne dostáva 18 tisíc libier (približne 25 tisíc eur), z ktorých krásne vyžije. Keď sa to ale dozvedeli britskí daňoví poplatníci, skoro ich trafil šľak. Ako je možné, že zarába viac, hoci už roky nepohla prstom a celé dni surfuje na internete?

K záležitosti sa vyjadril aj hovorca Aliancie daňových poplatníkov. "Systém dávok predstavuje pre mnohých záchrannú sieť. Tým, ktorí majú skutočné problémy, ktoré si nespôsobili sami svojím nezodpovedným konaním, pomáha oprávnene. Nikdy by sa však nemala stať pohodlnou možnosťou zárobku pre ľudí, ktorí tento systém zneužívajú," uviedol Jonathan Isaby.

Zároveň upozornil, že daňoví poplatníci si nemôžu dovoliť podporovať jednotlivcov, ktorí nepracujú, pretože jednoducho nechcú. Úrady by mali byť podľa Isabyho striktnejšie v tom, komu dávky priznajú a komu nie. Mali by ich totiž viesť k zodpovednosti, nie naopak.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu