Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Krajinou na VIDEU otriasajú strašidelné hromové zvuky: Boží hnev pred koncom sveta?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Hlasné praskanie a dunenie na čistej jasne oblohe desí obyvateľov Británie. Na viacerých miestach totiž počuli záhadné zvuky, ktorých pôvod doteraz nikto neobjasnil. Podobné zvuky pred viac ako rokom zaznamenali aj obyvatelia Slovenska!

Podľa očitých svedkov zneli zvuky ako výbuchy alebo rachotenie hromu a niektorí z nich si myslia, že by mohlo ísť o zvuky pochádzajúce z aerodynamického lietadla alebo dokonca silný ohňostroj, ale na oblohe neboli žiadne svetelné efekty, uviedol britský Daily Mail.

Tajomné zvuky vyvolali aj bizarné obavy, že hromové dunenie súvisí s blížiacim sa zánikom sveta. Hneď, ako burácanie prestalo, sociálne siete zaplnili nahrávky svedkov a špekulácie o pôvode zvukov. Ukázalo sa totiž, že v rovnakom čase bolo počuť hlasné rachotenie aj v Buffale v USA, ktoré je od Británie vzdialené tisíce kilometrov!

Hromové zvuky

Jedno z vysvetlení pôvodu zvukov prináša Humova teória o nízkofrekvenčnom šume, ktorý sa môže šíriť na veľké vzdialenosti. Ďalším pozemským vysvetlením je prísne tajné špionážne lietadlo, ktoré sa pohybuje päťnásobnou rýchlosťou zvuku a podľa výskumníka Bhupendra Khandelwala z Sheffield University, ktorý pracuje na technológii motorov takýchto lietadiel, mohol byť neznámy zvuk spôsobený práve špionážnym lietadlom. „Keď sme sa spustili skúšobný motor, jeho priemyselný hluk ste mohli počuť na míle ďaleko,“ ozrejmil vedec.

Hromové zvuky v USA

Pád meteoritu?!

Fanúšikovia konšpiračných teórií sú presvedčení, že Američania vlastnia supertajné špionážne lietadlo Aurora s nadzvukovým motorom, ale britské satelity nezaznamenali na oblohe žiadny podivný objekt. A z toho vyplýva, že nepotešia ani milovníkov príbehov s ufologickou tematikou.

Najschodnejšie astrofyzikálne vysvetlenie hovorí, že zvuky spôsobil masívny meteor, ktorý vstupoval do atmosféry nad Britániou. Keď v decembri 1795 opisoval očitý svedok pád meteoritu na Zem v blízkosti anglickej obce Wold Newton, hovoril o silnom hluku, ktorý sa podobal na ranu z dela a šíril sa na veľkú diaľku. Aj iní svedkovia opisovali pád meteoritu ako zvuk hromu alebo valcovanie bubnov. Kritici a skeptici však namietajú, že nikde nebol objavený obrovský kráter po jeho dopade a tento argument nevysvetľuje ani zvuk, ktorý počuli obyvatelia USA v rovnakom čase.

Pekelné zvuky mátožili aj Bratislavčanov!

Podobné hrôzostrašné zvuky počuli aj obyvatelia Bratislavy v roku 2013. Špekulovalo sa, že zvuky vznikli na pôde rafinérie Slovnaft a potom ich pôvod ľudia hľadali v teplárňach. Podľa hovorkyne bratislavských teplární mohlo skutočne ísť o zvuky, ktoré súviseli so začiatkom vykurovacej sezóny pri vypúšťaní pary!

Pekelné zvuky sa však niesli mestom niekoľko dní po sebe a na oblohe si obyvatelia všimli aj kruhy rôznofarebných mrakov s hustým čiernym dymom. Podľa astrofyzikov mohlo stáť za týmto zvláštnym javom vesmírne, resp. priestorové zemetrasenie, ktoré vyvolali vibrácie Zeme s následnými elektromagnetickými ozvenami. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu