Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Umelec na VIDEU si trúfol dokázať nemožné: Hľadal ihlu v obrovskej kope sena!

Umelec v akcii
Umelec v akcii (Zdroj: YouTube)

PARÍŽ - Tipnite si, koľko trvá nájsť ihlu v kope sena! Taliansky umelec sa túto netradičnú hádanku pokúsil rozlúsknuť v galérii Palais de Tokyo v Paríži, kde nainštaloval svoju „ihlu v kope sena“. Rozhodol sa totiž skúmať zložité vzťahy medzi činmi a slovami.

Talian strávil hľadaním ihly, ktorú hodil riaditeľ parížskeho múzea Jean de Loisy do kopy sena, neuveriteľných 48 hodín! Jeho hľadanie bolo v skutočnosti snahou o pochopenie metafory, v ktorej sa stretáva malé s veľkým.

„Nemyslím si, že neexistuje niekto, bez ohľadu na to, či sa mu páči moderné umenie alebo nie, koho by nezaujímali odpovede na takéto detinské otázky. Dá sa ihla skutočne nájsť, alebo ide len o slovný obrat?“ povedal riaditeľ galérie.

Umelec Sven Sachsalber, ktorý sa na ťažkú úlohu podujal, je známy svojimi neobvyklými umeleckými aktivitami. Medzi jeho ďalšie slávne počiny patrí konzumácia vysoko toxických hríbov či deň strávený v uzavretej miestnosti s kravou. „Hoci to môže vyzerať hlúpo, proste chcem tieto veci vyskúšať,“ priznal bláznivý Talian.

Umelec hľadal ihlu v kope sena

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu