Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tehotnú Lauru (21) znetvoril pes: Skoro som zomrela, nikdy na to utrpenie nezabudnem!

Tehotnú Lauru napadol pes Zobraziť galériu (4)
Tehotnú Lauru napadol pes (Zdroj: profimedia. sk)

NOTTINGHAM - Laura Holmesová čakala svoje prvé bábätko, keď zažila traumu, z ktorej sa tak skoro nespamätá. Ak vôbec. Napadol ju totiž pes a začal jej trhať kusy mäsa z tváre. Jeho majiteľke súd naparil exemplárny trest. Dostala podmienku a navyše musí zaplatiť odškodné.

Dvadsaťjedenročná Laura bola v siedmom mesiaci tehotenstva a práve posielala esemesku, keď sa na ňu vrhla americká akita menom Koda patriaca jej kamarátke. 44-kilový pes jej roztrhal tvár doslova na kusy. Kamarátom sa ho podarilo z mladej ženy dostať až po tom, ako ho opakovane kopli. "Keď ma napadol, myslela som si, že umriem. Pes ma naháňal cez dve izby a nechcel prestať. Vôbec neštekal, išiel rovno po mojej tvári," povedala denníku Daily Mirror.

Tehotnú ženu napadol pes
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia. sk)

Holmesová utrpela hlboké tržné poranenia. Po prevoze do nemocnice ju okamžite operovali. Potrebovala viac ako 60 stehov, po ktorých ostane zjazvená do konca života. Zranenia boli tak vážne, že syna Nathaniela musela porodiť cisárskym rezom, pretože lekári sa obávali, že by sa pacientke mohli jazvy pri tlačení poškodiť. Doteraz pociťuje ťažkosti s jedením a pitím a pred sebou má ešte roky korektívnej chirurgie, ktorá sa bude snažiť napraviť jej zohavenú tvár.

Tehotnú ženu napadol pes
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia. sk)

Majiteľka zvieraťa Tracie Taylorová sa stala prvou osobou, ktorú za niečo podobné súdili vo Veľkej Británii podľa nového zákona. Súd v Nottinghame jej udelil podmienečný trest v dĺžke štyri mesiace s odkladom na jeden rok a peňažnú pokutu vo výške tisíc libier (1270 eur), ktorú musí zaplatiť poškodenej. Taktiež dostala doživotný zákaz chovu akýchkoľvek zvierat.

Nešťastiu sa dalo zabrániť. Akita napadla ďalšieho človeka ešte v roku 2009, Taylorová ale unikla trestnému stíhaniu, pretože k útoku nedošlo na verejnom mieste. Rovnako sa tak nestalo ani teraz, polícia však už disponovala novými právomocami.

"Osem týždňov som sa na seba nemohla pozrieť do zrkadla. Žiadne peniaze mi nevynahradia to, čo sa stalo. A pritom sa tomu dalo zabrániť. Stačilo, aby úrady konali už po prvom útoku. Som šťastná, že som nažive, ale na ten strašný incident nikdy nezabudnem," dodala Laura. Koda bola po útoku utratená.

Tehotnú ženu napadol pes
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia. sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu