Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dlhodobá investícia do krásy a kvality

Série Easy Zobraziť galériu (8)
Série Easy (Zdroj: PR)

Ak hľadáte tradičný zároveň vysoko moderný materiál, ktorý vám bude dlho robiť spoločnosť bez nárokov na údržbu, vyberte si z tohtoročnej kolekcie keramických obkladov a dlažieb RAKO.

Sú pekné, kvalitné, odolné a nezostarnú skôr, než samotný byt, či dom. Výrobcovia keramických obkladov vždy išli s dobou a dokázali sa prispôsobiť aktuálnym trendom v bývaní a architektúre. Zrejme jediným faktorom pre zmenu sú práve nové trendy v interiéroch, pretože kvalita a vlastnosti keramiky sa časom nemenia. Moderné technológie sú o krok ďalej, výrobky majú lepšie technické parametre, nové rozmery, prekvapivý a do nedávna nepredstaviteľný dizajn. 

Dlhšiu dobu je jasné, že obklady a dlažba spoľahlivo fungujú nie len v exteriéri, v interiéri sa zabývali okrem kúpeľní veľmi dobre v obytných miestnostiach. Práve tu architekti nachádzajú nečakané možnosti použitia, hlavne pri dekorovaní interiéru, séria Deco.
Zobraziť galériu (8)
Dlhšiu dobu je jasné, že obklady a dlažba spoľahlivo fungujú nie len v exteriéri, v interiéri sa zabývali okrem kúpeľní veľmi dobre v obytných miestnostiach. Práve tu architekti nachádzajú nečakané možnosti použitia, hlavne pri dekorovaní interiéru, séria Deco.  (Zdroj: PR)

Pred desiatkami rokov nebolo bežné obkladať stenu v obývacej izbe, alebo spálni keramickými obkladačkami, dnes sa však jedná o trend, ktorý spoľahlivo konkuruje moderným tapetám. Pôsobivé je kombinovanie formátov, či efektné striedanie hladkých a reliéfnych povrchov.

 

Lepší než originál

 

Neprehliadnuteľným trendom sú imitácie materiálov – predovšetkým dreva, prírodného kameňa, betónu, alebo povrchu cementovej stierky. Trend ovplyvnený zdokonalením výrobných technológií nahráva nadčasovosti, pretože príroda sa hneď tak „neokuká“. Každý prírodný materiál však trpí, je finančne nákladný a bez náročnej starostlivosti sa nezaobíde. 

Keramické obklady  Senso vydržia oproti kopírovanému materiálu väčšie namáhanie a široká ponuka dizajnu otvára priestor pre netradičné riešenia.
Zobraziť galériu (8)
Keramické obklady Senso vydržia oproti kopírovanému materiálu väčšie namáhanie a široká ponuka dizajnu otvára priestor pre netradičné riešenia.  (Zdroj: PR)

Výhodou je, že imitácie vyzerajú dobre aj spolu v jednej miestnosti, v ktorej funguje kontrast a dynamický vzhľad, vychutnať si môžete štruktúru dreva aj kameňa. Kópie sú natoľko presvedčivé, že až poklepaním na povrch vás uistia o zámene. „Digitálna tlač umožňuje preniesť na hladký, rovnako aj reliéfny povrch keramických obkladov a dlažieb akúkoľvek dekoráciu vo vysokom rozlíšení. Či už sa jedná o autentické prírodné náhodilosti, nedokonalosti, patinu, rez kameňom, či úpravy povrchov, ktoré sú dnes moderné na drevených podlahách – napríklad katrovanie alebo bielené povrchy,“ približuje Marek Vráblík, šéfdizajnér značky RAKO. 

Série Easy
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: PR)

Imitácie dokonale kopírujú originál, na druhú stranu dizajnéri pridávajú zakaždým nadhodnotu – približujú originál v inom svetle, jedinečnosťou je formát používaný pre keramické obkladačky. Za meter štvorcový podlahy z masívneho dreva, či obklad z prírodného kameňa všeobecne zaplatíte stovky, za keramiku desiatky. I keď existujú výnimky, kde sa aj cena luxusných kolekcií keramiky môže vyšplhať vyššie.

 

S tradíciou v génoch!

 

Rovnako ako jedinečný materiál, ktorý sa osvedčil generáciám predkov, môže sa dlhou kvalitnou tradíciou chváliť aj česká značka RAKO. 

Série Easy
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: PR)

Výrobca keramických obkladov a dlažieb k minuloročnému sto tridsiatemu výročiu pripravil štrnásť sérií, mimo iné i novinku „Rako 1883“. Kolekcia pripomína nie len významný firemný dátum, ale jej dizajn voľne nadväzuje na obklady použité už v dvadsiatych rokoch minulého storočia v slávnej brnenskej vile Tugendhat. Jedná sa mimochodom o jednu z mnohých zákaziek, ktoré značka behom neuveriteľne dlhej kariéry zrealizovala doma i v zahraničí. Ak  preto snívate o elegantnej príjemne nostalgickej atmosfére začiatku minulého storočia, prestavujete si starší dom alebo obdivujete módne retro, máte v rukách ideálnu štýlovú sériu. Obklady 20 x 40 majú dokonale napodobenú mierne popraskanú glazúru. Atraktivitu kolekcie zvyšujú skosené hrany obkladačiek – takzvané obálky, doplňuje ho jemná celoplošná kvetinová dekorácia. K znovu objavenej farebnosti – sýto lesklej červenej a noblesnej béžovej ladí matný, akoby schodený rustikálny povrch dlažby Siena.

Série Unicolor
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: PR)

O kreativite a o štýle!

 

Moderné keramické obklady lákajú k experimentom. S novinkami značky RAKO môžete dekorovať a pohrať si s atmosférou a štýlom domova. 

Série Porto
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: PR)

Nekončiacu slnečnú dovolenku na francúzskom vidieku vám pripomenie kolekcia Porto, do Toskánska vás zakaždým vráti Siena, upokojenie z prírody a jej tónov vám ponúknu Unicolor, Sandy, Stones... Ak však snívate o atraktívnom umeleckom lofte na Manhattane, skúste sériu Golem alebo Cemento. 

Série Golem
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: PR)

Hitom tohto roka je patchwork, ktorý v rôznych variáciách ponúka rada výrobcov. Poskladané kúsky pestrých vzorov sa totiž neobjavujú len na textile. Geometrické a florálne dekorácie sú známe zo starých átrií a chodieb nájomných domov. Značka RAKO pripravila Deco –  sériu, ktorá nadchne paletou farieb a vzorov. „Desiatky rokov staré motívy sme objavili v archíve Rako a najzaujímavejšie z nich sme použili v novej kolekcii. Určitá pohľadová nedokonalosť je teda zámerná,“ vysvetľuje Herbert Kraus za značku RAKO.

 

Tip: Novo nájdete pod značkou RAKO SYSTEM komplexnú ponuku produktov stavebnej chémie, ktorá rieši optimálne kladenie obkladov až po náročné aplikácie obloženia schodov, terás atď. Súčasťou ponuky sú čistiace prostriedky na denné upratovanie! www.rako.eu

 

 

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu