Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Svet žil 52 rokov v omyle: Marilyn Monroe zavraždili, neuveríte kto a ako to urobil!

Marilyn Monroe a John Kennedy Zobraziť galériu (2)
Marilyn Monroe a John Kennedy (Zdroj: Foto: archív, globalnews.ca)

WASHINGTON – O smrti svetoznámej herečky Marilyn Monroe sa stále špekuluje. Podľa oficiálnych vyjadrení išlo o samovraždu, no hneď po herečkinej smrti sa začalo hovoriť aj o vražde. Milenka Kennedyovcov vedela veľa o rodinných tajomstvách klanu. Potrebovali sa jej zbaviť, pretože sa vyhrážala, že všetko zverejní. Za jej smrťou má stáť Bobby Kennedy, jeho švagor Peter Lawford a herečkin psychiater Ralph Greenson. Podľa najnovšej knihy s názvom Vražda Marilyn Monroe: Prípad uzavretý ju usmrtili vražednou injekciou priamo do srdca.

Za smrťou krásnej blondínky Marilyn Monroe má stáť Bobby Kennedy. Herečka totiž vedela príliš mnoho o špinavých tajomstvách rodiny Kennedyovcov. Zapisovala si ich do svojho červeného denníka a chcela ich pred svetom zverejniť. To už však nestihla. 

Ako informuje britský denník Daily Mail, za Marilynou smrťou nestojí len Bobby. Pomáhať mu mal aj švagor Peter Lawford a psychiater, ktorý ju liečil, Ralph Greenson. Údajne on jej pichol do srdca smrteľnú injekciu s hypnotikom.

"Bobby Kennedy bol odhodlaný umlčať ju. Bez ohľadu na následky," je uvedené v novej knihe Vražda Marylin Monroe: Prípad uzavretý. "Bola to najšialenejšia vec, ktorú kedy Bobby urobil. A ja som bol šialený dostatočne, aby som to dovolil," citujú autori knihy Petra Lawforda.

Svet žil 52 rokov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: archív, globalnews.ca)

Šokujúce svedectvo o smrti krásnej herečky   

Ako sa v knihe píše, vraždu mal vidieť sanitár James C. Hall. Navštívil herečku v jej dome a videl, ako jej osobný lekár Ralph Greenson pichol injekciu s neriedeným hypnotikom priamo do srdca. Na tvári herečky bolo vidieť, že trpí obrovskou bolesťou. Muž pichol obrovskú injekciu brutálne a amatérsky, zlomil jej pri tom rebro.   
 

Milenci krásnej herečky

Najprv sa krehká blondínka zaplietla s Johnom Kennedym. V roku 1962 za ňou prišiel jeho brat Bobby, aby jej vysvetlil, že John sa s manželkou Jackie kvôli nej nerozvedie. Herečka má na neho jednoducho zabudnúť. Čaro Marilyn však opantalo aj jeho. "Nebol to Bobbyho zámer. V ten večer sa však stali milencami. Strávili spolu noc v hosťovskej izbe," opisujú autori. 

Herečka poblúznila obidvoch bratov. Najprv za ňou do Santa Moniky chodil jeden, neskôr aj druhý. Hniezdočko lásky dostalo prezývku "západná vetva Bieleho domu". Johna vystriedal brat Bobby a aférka naberala na intenzite. Herečka sa stala Bobbym posadnutá, pretože on jej sľúbil, že s manželkou sa rozvedie. Nestalo sa tak a herečkino precitnutie pre ňu bolo obrovským sklamaním.

Tajomstvá klanu Kennedyovcov

Kvôli nevydareným láskam sa herečka rozhodla, že zverejní všetky tajomstvá rodiny. Na tlačovke chcela všetko povedať a ukázať aj svoj červený denník, kde boli šokujúce tajomstvá zapísané. Milenec Bobby sa zľakol, prišiel za ňou a denník jej chcel vziať. "Musím vedieť, kde ho máš," zúrivo na ňu kričal. Blondínka mu ho nevydala.

V obrovskom hneve zavolal herečkinmu psychiatrovi Ralphovi Greensonovi, ktorý s ňou tiež spával. Chcel po ňou, aby ich vzťah zverejnil. Autor knihy sa o ich romániku dozvedel z nahrávok vzniknutých z odposluchov, ktoré boli v jej dome. Psychiater sa k afére nikdy nepriznal. "Greenson sa na požiadavku Bobbyho mal ´postarať´ o Marylin," píše sa v knihe.  

 

Osudný deň 4. august 1962

Marilyn navštívil v osudný deň  4. augusta 1962  Bobby. V dome bol vtedy aj Lawford, odišiel von k bazénu, aby mali milenci súkromie. Po chvíli však prišiel Bobby za ním a povedal mu, že sa s herečkou pohádal. Vraj bola hysterická a zvolala tlačovku. Muži chceli odísť. Rozzúrená Marilyn však schytila nôž a zaútočila na Bobbyho. Lawford jej v tom zabránil. Ako ďalej uviedol, Bobby navrhol, aby zavolali doktora Greensona so žiadosťou o pomoc.   

Susedia neskôr povedali, že videli Bobbyho z domu odchádzať, no o niekoľko hodín sa do domu opäť vrátil aj s ochrankou. S milenkou sa začal opäť hádať. Jeden z ochrankárov jej podal liek, aby sa upokojila. Pokiaľ bola omráčená, Bobby s Lawfordom prehľadali dom, pátrali po červenom denníku. Pilulka účinkovala len krátko. Ochrankár ju vyzliekol donaha a donútil vypiť ďalší liek. Muži denník nenašli, z domu preto odišli.  

  
Šokujúce svedectvo o smrti krásnej Marilyn

Marilyn bezvládne ležiac na posteli našla gazdiná so synom. Okamžite zavolala záchranku. Herečku zbadal prvý sanitár James E. Hall. "Bola nahá. Na posteli neboli žiadne obliečky, ani prikrývka. Nebol tam ani pohár vody. Žiaden alkohol... Dýchala plytko, jej pulz bol veľmi slabý, ale rýchly. V tom čase bola už v bezvedomí," povedal Hall, ktorý začal okamžite s masážou srdca.

"Keď som sa nad ňu sklonil, napadlo mi, že niečo nesedí. Nezvracala, nebol tam pohár s vodou, ani alkohol, či lieky. Ak by išlo o predávkovanie, cítil by som pach z jej úst," doplnil.

Ako ďalej Hall povedal, herečku práve chceli naložiť do sanitky a previesť do nemocnice. Vo dverách sa však odrazu objavil jej osobný lekár Greenson. Povedal, že on je jej doktor, že sa o ňu postará. Záchranári ustúpili, neochotne odstránili resuscitátor. Lekárovi sa usilovali dohovoriť, no márne. Potom lekár otvoril svoju tašku, vybral asi polmetrovú injekciu a surovo ju krehkej herečke vrazil do hrude: "Naplnil striekačku kvapalinou z ampulky. Potom ju vrazil do jej hrude. Robil to však amatérsky, počuli sme ako jej prerazil kosť," opisoval desivé momenty Hall a dodal: "Nevyzeralo to tak, že sa jej snaží pomôcť. Na tvári bolo vidieť jej bolesť. Videl som už teda mnoho liečebných procedúr, ale tento chlap bol brutálny."  


Podivné praktiky vo vyšetrovaní

Z odpočúvacích zariadení, ktoré boli v herečkinom dome sa zistilo, že jej smrť bola vopred naplánovaná. "V osudný večer tam bolo päť svedkov. Z nich Lawford, Hall a jeho kolega tvrdia, že za jej smrť môže Ralph Greenson," píše sa v knihe. "Verím, že Marilyn bola z domčeka pre hostí premiestnená, aby mohol vzniknúť príbeh o samovražde," domnieva sa Hall.

Podľa novej knihy všetci, ktorí mohli do prípadu niečo povedať, boli umlčaní. Postarala sa o to mocná rodina. Klan Kennedyovcov predsa nemohol čeliť žiadnym škandálom a byť takto zdiskreditovaný. Verejnosť uverila, že Marilyn Monroe spáchala samovraždu.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu