Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Detaily o Čechovi (36) z Nórska: Spolužiaci na neho prezradili veľké veci!

Michal P.
Michal P. (Zdroj: ap.mnocdn.no)

PRAHA - Minulý týždeň médiá prvýkrát informovali o záhadnom prípade mladého muža, ktorý bol nájdený koncom minulého roka v Nórsku, pričom si nič nepamätal. Dnes už vieme, že ide o Čecha, ktorý sa pravdepodobne stal obeťou trestného činu. Príbeh sa postupne rozplieta, a to aj vďaka výpovediam jeho známych.

Tridsaťšesťročný Michal P., ktorého našli pred Vianocami premrznutého v snehovom záveji, si pomaly začína spomínať na svoj minulý život. A okrem neho aj jeho známi. Najnovšie prehovorili Petrovi niekdajší spolužiaci zo strednej školy. Tí prezradili, že bol macher na počítače. Dokázal vraj prekonať tie najkomplikovanejšie ochranné systémy.

"Keď sme išli za babami do krčmy, Michal makal na počítači. Už v prvom ročníku vedel dobre po anglicky a četoval s hackermi z celého sveta," povedal Blesku.cz spolužiak Martin z priemyslovky v Havířove.

A ďalší sa pridávajú. "Michal bol zarytý športovec a introvert. Existoval pre neho len počítač a posilňovňa," poznamenal bývalý spolubývajúci Martin. Teórii o ceste na Nový Zéland, kam mal mladík údajne namierené, príliš neverí. A to isté platí aj pre údajnú stratu pamäte. Podľa ľudí, čo Michala poznali, všetko len predstiera, pretože sa do niečoho namočil.

Michal v sobotu popoludní absolvoval trojhodinový telefonický rozhovor so svojimi rodičmi. Hovorili spolu o jeho detstve, práci, o novinároch, ktorí čakajú pred rodičovským domom. Tento týždeň by mal za Michalom do Nórska priletieť jeho otec, aby ho odviezol do Česka. Doma si potom vybaví nové doklady. Návratu sa ale veľmi obáva kvôli útočníkom, ktorí ho mali napadnúť.

Pracoval pre ministerstvo vnútra

Minister vnútra Milan Chovanec potvrdil, že Michal P. pracoval v minulosti pre silový rezort."Od čias, čo odišiel, uplynulo už mnoho rokov," citoval slová šéfa rezortu pre denník Právo internetový server Novinky.cz. Chovanec však s odvolaním sa na riziko porušenia zákona odmietol uviesť ďalšie podrobnosti.

Záhadný muž podľa zdrojov Práva priamo z ministerstva pracoval na IT oddelení rezortu ako radový zamestnanec, a to približne na prelome tisícročí. Podľa Radiožurnálu Českého rozhlasu odtiaľ odišiel v roku 2002. Chovanec dnes pripustil, že v súčasnosti sa posudzuje, či mužovi hrozí nejaké nebezpečenstvo a pokiaľ áno, tak sú pripravení poskytnúť mu ochranu.

V celej kauze je však podľa jeho názoru ešte mnoho otázok, ktoré je potrebné zodpovedať a tomu by mohla pomôcť hlavne súčinnosť muža, ktorého identifikovali jeho rodičia, čo následne potvrdil test DNA. Samotný muž si tváre rodičov nevybavil. Trpí stratou pamäti a tvrdí, že si nevie spomenúť ani na svoje meno, ani na svoj pôvod.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu