Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalšie detaily o Čechovi nájdenom v Nórsku: Záhadná správa a strach o život!

Michal P. nechce zostať v Česku
Michal P. nechce zostať v Česku (Zdroj: ap.mnocdn.no)

OSLO - Čech trpiaci stratou pamäti, ktorý bol nájdený v decembri v nórskej metropole Osle, má strach z nevyjasnených vecí z minulosti a chce začať nový život ďaleko od Českej republiky. Muž, ktorý si hovorí John Smith, to uviedol v rozhovore pre nórsku televíziu TV2.

Ďalej vyhlásil, že sa v rokoch 2007 až 2011 podieľal na policajnom vyšetrovaní hospodárskej kriminality. Keď mal odovzdať kľúčovú správu, niečo sa podľa neho stalo. "Z nejakého dôvodu som ju neodovzdal. Vyzerá to, že som sa niečoho bál. Pokúsil som sa opustiť ČR. Kúpil som si letenku do jednej ázijskej krajiny, ale možno som tam vôbec neodcestoval," konštatoval.

Čo nasledovalo potom, si tridsaťšesťročný muž nepamätá. Hovorí, že netuší, kde sa nachádzal a čo robil predtým, než bol nájdený bez dokladov a s poraneniami 14. decembra v ulici Grenseveien vo východnej časti Osla v snehovom záveji.

Dotyčný sa chystá čoskoro odletieť do Česka, aby si vybavil nové doklady, ostať tam však nechce zo strachu pred útočníkmi, ktorí ho minulý rok napadli.

Nórska polícia minulý utorok zverejnila fotografiu "Johna Smitha" v snahe dozvedieť sa o ňom viac. Minulú stredu česká polícia identifikovala záhadného najdúcha ako Čecha, ktorého spoznali jeho rodičia. Minulý piatok to potvrdili testy DNA. Nórska polícia má podozrenie, že sa muž stal obeťou trestného činu a prípad ďalej vyšetruje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu