Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Fotka na Facebooku zachránila trojročnému dievčatku zrak: Pozrite sa, akým spôsobom

trojročná Rylee Zobraziť galériu (2)
trojročná Rylee (Zdroj: Foto: nydailynews.com)

NEW YORK - Fotka na Facebooku zachránila dievčatku zrak. Tara Taylor zavesila na sociálnu sieť fotografiu svojej rozkošnej trojročnej dcérky Rylee. Jedno očko dievčatka však vyzeralo akoby sa svetlo v ňom odrážalo viac. Oko doslova žiarilo. Okrem pozitívnych komentárov Taru užívatelia upozornili na vzácne ochorenie. Ak by sa u dievčatka problém neriešil, mohlo by prestať vidieť.

Tara sa pochválila na sociálnej sieti fotografiou svojej roztomilej dcérky. Na fotke dievčatko vyzeralo tak, akoby jej jedno očko doslova žiarilo. Mama si myslela, že je to spôsobené bleskom fotoaparátu. Po zverejnení obrázka na Facebooku, ju ale priatelia upozornili, že očko dcérky zrejme nie je v poriadku.

"Hej, asi to nič nie je. Možno je to len svetlom, ale radšej to daj skontrolovať, mohla by mať problémy s okom," napísal jeden z priateľov.  

Fotka na Facebooku zachránila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: nydailynews.com)

Ako informuje nydailynews.com, na odporúčania navštívila Tara so svojou trojročnou dcérkou Rylee pediatra. Odborný lekár potom diagnostikoval dievčatku ojedinelé ochorenie s názvom Coatsova choroba.

Je to vrodená choroba sietnice a zrakového nervu u detí. Málokedy ju však odhalia včas. Ak sa to podarí, dokáže sa zabrániť oslepnutiu. Malá Rylee mala šťastie. Vďaka Facebooku sa podarilo včas odhaliť ochorenie, následne nasadiť liečbu a zachrániť dievčatku zrak.   

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu