Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Večerajte ako Leonardo DiCaprio!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Propaganda House)

Večera v jedinečnej japonskej reštaurácii Benihana – to je zážitok pre chuťové poháriky, ale aj úchvatné kulinárske predstavenie. Počas nakrúcania najnovšieho filmu Vlk z Wall Street sa o tom presvedčil aj herec Leonardo DiCaprio. Rovnaký zážitok si môžete bez problému dopriať aj keď nie ste hollywoodska hviezda. Na oslavu 50-teho výročia vzniku siete reštaurácií Benihana pripravili v jej bratislavskej pobočke špeciálne ochutnávkové menu!

História konceptu japonských reštaurácií Benihana sa začala písať v roku 1964. Prvá reštaurácia, ktorú v tomto roku otvorili na Západnej 56.ulici v New Yorku, mala len štyri stoly. Dnes je Benihana jednou z najznámejších a najpopulárnejších reštaruračných sietí na svete. Od roku 2012 má pobočku aj v Bratislave.

„Prvú Benihanu otvorili v USA s úmyslom zdravo zákazníkom navariť a zároveň ich pri tom zabaviť. Tento koncept sa potom veľmi rýchlo uchytil aj v iných štátoch a tak pomaly menil pohľad na reštauračné zariadenia.“ Vysvetľuje históriu japonských reštaurácií marketingová riaditeľka Petra Turečková.

Ústredným bodom zážitku v Benihane je stôl teppanyaki. Okolo neho sa zhromaždia hostia a užívajú si jedlo profesionálne pripravené na oceľovom grile priamo pred ich zrakom. Šéfkuchár je nielen kulinárskym majstrom, ale aj zabávačom. Nie je výnimkou keď spoza teppanyaki stola šľahajú metrové plamene, alebo vám kuchár popri šermovaní nožmi zaspieva najnovšie svetové hity v svojskej úprave.

Sieť reštaurácií Benihana oslavuje v týchto dňoch 50 rokov od svojho založenia. Pri príležitosti okrúhleho výročia dostanú hostia príležitosť ochutnať výber z jedálneho lístka tejto netradičnej reštaurácie. „Spolu s našimi kuchármi sme na oslavu 50-ky reštaurácie Benihana pripravili takzvané tasting menu. Je to vlastne ochutnávka toho najlepšieho čo ponúkame“, objasňuje Petra Turečková. „Strava je pestrá a zdravo pripravená. Cenovo je Benihana prístupná, nie je určená len pre vyššiu triedu. Chodia k nám moderátori, politici, herci i športovci...“ prezrádza manažérka.

Na teppanyaki stole vám skúsený kuchár postupne pripraví jedinečné jedlo zložené z desiatich chodov, medzi ktorými nebude chýbať sushi, krevety v tempure, losos, hovädzí stejk, či neobvyklá japonská zmrzlina z čierneho sezamu.

V Benihane na vás čaká príjemná obsluha a interiér tradičného japonského minimalizmu. V ponuke nápojov nechýba japonské saké ani japonské pivo.

A ak si myslíte že táto večera vás bude stáť doslova „majland“, nebojte sa. Cena za jedno miesto pri tepanyaki stole s desaťchodovou večerou je 25 eur. Stačí sa pozrieť na www.predpredaj.sk, a vybrať si dátum a hodinu. 

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu