Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na každú chorobu existuje jedna bylina: S čím máte problém vy?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

Vari každý človek chce byť zdravý a plný sily. No dnešný hektický životný štýl prináša so sebou množstvo civilizačných chorôb a zdravotných ťažkostí. Mnohí preto často siahajú po syntetických liečivách. Treba však upozorniť, že ich vedľajšie účinky sú niekedy alarmujúce. Oveľa bezpečnejšie sa ukazujú alternatívne metódy liečby. Čoraz viac ľudí dnes vyhľadáva účinné a časom osvedčené prírodné prostriedky.

 "Na každú chorobu existuje jedna bylina," vyhlásil známy liečiteľ, bavorský farár Sebastián Kneipp. V knižnej novinke Zázračné lieky prírody sa dozviete, aký prírodný superliek, teda aká liečivá bylinka, je vhodná na vašu chorobu alebo zdravotný problém.

V publikácii zistíte, že veľmi častou komplikáciou býva napríklad zápcha, ktorou trpí asi pätina nášho obyvateľstva. Liečbou a prevenciou je nepochybne zmena stravovacích návykov. Predchádzaním zápche prirodzenou cestou sa znižuje riziko vzniku hemeroidov, kŕčových žíl a divertikulov.

Črevám škodí bezmyšlienkové užívanie drastických preháňadiel, preto je lepšie vyskúšať kúru s ľanovým semenom. Mali by ste konzumovať surové ľanové semená buď celé, alebo pomleté na múčku. Môžete ich ochutiť medom alebo marmeládou. Jednu alebo dve lyžice ľanového semena zjedzte medzi jedlami a zapite vodou alebo bylinkovým čajom.

Na raňajky môžete vyskúšať jogurt, do ktorého zamiešate ľanové semená, pšeničné otruby a med. Jedna lyžička ľanového oleja denne vám zabezpečí pravidelné vylučovanie a navyše má ďalšie pozitívne účinky na organizmus. Vyskúšať môžete aj ľanový čaj, ktorého prípravu nájdete tiež v spomínanej publikácii.

V knihe Zázračné lieky prírody sa nachádza to najlepšie z prírodného liečiteľstva. Objavíte zázračnú silu niektorých rastlín a potravín. Ponúkne vám jednoduché návody na to, ako ich správne použiť. Ide o veľmi cenné a účinné rady a informácie na ceste za navrátením strateného zdravia a povzbudením vitality. Pre väčšiu prehľadnosť sú choroby a neduhy usporiadané podľa abecedy a na konci knihy nájdete receptár a návody na to, ako pripravovať liečivé čaje a nálevy z byliniek.

Knihu Zázračné lieky prírody nájdete v ponuke internetového obchodu iPark.sk so zľavou 20%>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu