Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kardinál Tomko oslavuje 90-ku!

Kardinál Tomko oslavuje 90-ku!
Kardinál Tomko oslavuje 90-ku! (Zdroj: PR článok)

Slovenský kardinál Jozef Tomko urobil v stredu popolec - znak pokory a pokánia - na čelo samému pápežovi Františkovi. Emeritný predseda Pápežského komitátu pre medzinárodné eucharistické kongresy je jedným z najvýznamnejších mužov Vatikánu. V týchto dňoch sa dožíva 90-ich rokov života, medzi gratulantami bol aj jeden z prezidentských kandidátov.

„Otec kardinál má obrovské zásluhy na dobrom mene Slovenska, už desaťročia ho šíri po celom svete,“ hovorí Radoslav Procházka, ktorý sa s kardinálom Jozefom Tomkom už viackrát osobne stretol a rozprával. „Je to mimoriadna osobnosť, ktorá sa napriek vysokému veku stále udržiava vo výbornej kondícii. Hovoril som s ním počas adventu v Ríme a z úcty k jeho dielu som sa zúčastnil aj na nedávnej ďakovnej omši v košickej katedrále. Prišiel aj za mnou a podali sme si ruky, potešilo ma to.“

 

Popolec, ktorý kardinál Tomko urobil na čele pápeža Františka, je symbolickým znamením, ktoré pre kresťanov štartuje štyridsať dní pôstu. Dokáže ho dodržať aj prezidentský kandidát v plnom nasadení? „Nuž, ja tento veľký pôst dodržiavam od svojich sedemnástich rokov, ale vždy s jednou výhradou: nedeľa nie je pôstny deň a podľa starých pravidiel začína už v sobotu po západe slnka. Takže aj počas volebnej noci si budem môcť s priateľmi dopriať pohár bieleho vína,“ s úsmevom dodal Procházka.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu