Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zúfalý otec mŕtveho syna (†22) vyhral boj s Facebookom: Zuckerberg mu ustúpil!

Jessove Look Back video Zobraziť galériu (2)
Jessove Look Back video (Zdroj: YouTube)

NEW YORK - Sociálne siete už viac nie sú len pre živých. Facebook posledné mesiace pracoval na tom, aby boli prístupné profily aj tých, ktorí už nie sú medzi nami. Za všetkým stojí snaha jedného otca, ktorý nedávno tragicky prišiel o syna.

Facebook začiatkom mesiaca oslávil svoje desiate výročie. Pri tejto príležitosti vytvoril aplikáciu "Look Back", čiže akési obzretie sa späť na svoje účinkovanie na sieti, prostredníctvom ktorej si pripomenie svoje najlakovanejšie statusy, fotky či rôzne životné udalosti. Pre jedného užívateľa sa to ale stalo nemožným.

Jesse Berlin bol dvadsaťdvaročný gitarista zo St. Louis. Koncom januára 2012 zomrel z neznámych príčin v spánku. Otec John sa v snahe pripomenúť si najkrajšie okamihy pokúsil pomocou aplikácie vytvoriť obdobné video aj pre svojho syna. Bol veľmi prekvapený, keď zistil, že sa to nedá, pretože sa nemohol dostať do jeho profilu.

Všetky pokusy boli márne, a tak sa zúfalý muž obrátil priamo na Marka Zuckeberga. Natočil srdcervúce video, v ktorom ho prosí, aby mu nebránil vo vytvorení Look Back videa venovaného Jessemu. Na internete si ho pozrelo viac ako tri milióny užívateľov a ďalšie tisíce ho zdieľali.

John Berlin prosí o pomoc

Zuckerberg sa nakoniec nechal obmäkčiť a povolil Johnovi prístup do synovho účtu. Spoločnosť vytvorila špeciálne video pre rodinu Berlinovcov, pri ktorom sa jeho blízkym tisnú slzy do očí. Obsahuje zábery, v ktorých vidno Jessa hrať na svojej milovanej gitare či komentáre o tom, ako absolvoval let helikoptérou.

Facebook však upozornil, že išlo o zvláštny prípad, a že v budúcnosti podobné kroky neplánuje. Ostáva pri tom, že profily zosnulých členov nebudú prístupné verejnosti a ich Look Back video si tak budú môcť pozrieť len tí, ktorí s nimi boli priatelia. Informoval portál Guardian Liberty Voice.

Look Back zosnulého Jessa Berlina na Facebooku

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu