Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Volanie Kukučky oddnes v predaji: Pikošky o knihe

Detektívka Volanie Kukučky oddnes vychádza v slovenskom jazyku. Zobraziť galériu (3)
Detektívka Volanie Kukučky oddnes vychádza v slovenskom jazyku.

Oddnes je k dispozícii v slovenskom jazyku dlhoočakávaný bestseller Volanie Kukučky od Joanne K. Rowling. Úspešná autorka vydala dielo pod pseudonymom Robert Galbraith. V tejto súvislosti je zaujímavé sledovať, ako sa zmenil osud knihy po tom, čo sa verejnosť dozvedela, kto v skutočnosti za dielom stojí.

Ukážky z knihy: Volanie Kukučky od Roberta Galbraighta>>

- keď si svet myslel, že za dielom stojí neznámy autor, predalo sa iba 1 500 výtlačkov plus zhruba 7 000 e-kníh, audiokníh atď.

- po tom, čo sa 17. júla 2013 prevalilo, že je za Volaním Kukučky J.K. Rowling, vyletela kniha na portáli Amazon.com z 4709. miesta na prvé v predajnosti. Tá stúpla závratnou rýchlosťou - o 150 000 percent. Okolo knihy vznikol taký ošiaľ, že sa prvé výtlačky aj s podpisom predávajú za 4 – 6 000 dolárov.

- informáciu, že knihu napísala J.K. Rowling, priniesli britské noviny The Sunday Times v júli 2013. Novinárom nešlo do hlavy, že také vyspelé a atraktívne dielo napísal autor, o ktorom dovtedy nebolo vôbec počuť. Výraznú rolu v tom, že sa verejnosť dozvedela pravdu o autorstve, zohral aj advokát Chris Gossage z právnickej spoločnosti, ktorá spisovateľku zastupuje. Povedal to totiž kamarátke svojej manželky. Tá to neskôr vytrúbila médiám. Právnik za svoj čin dostal pokutu zhruba 1 200 €.

- keď bola identita J.K Rodling odhalená, povedala: „Chcela som to tajomstvo udržať dlhšie, pretože byť niekým iným bolo veľmi oslobodzujúce. Bolo úžasné vydať knihu bez rozruchu alebo očakávaní. Vážim si, že som si mohla vypočuť spätnú väzbu bez toho, aby niekto vedel, kto som.“

- na internetovej stránke Roberta Galbraitha už svieti informácia, že druhý diel sa na pultoch objaví ešte v roku 2014.

Krátky opis deja:

V detektívnom príbehu Volanie Kukučky sa slávna modelka Lula Landry vrhne dolu zo svojho zasneženého balkóna. Vyšetrovatelia veľmi rýchlo usúdia, že išlo o samovraždu. Jej brat má však pochybnosti a najme si súkromného detektíva - vojnového veterána Cormorana Strikea. Ten počas riešenia prípadu preniká do sveta distingvovaných mladých mužov a krásnych zvodných žien. Prichádza ale na desivé súvislosti a sám sa ocitá v smrteľnom nebezpečenstve. Tento vzrušujúci príbeh zobrazuje atmosféru veľkomestského Londýna - od pokojného života ulíc vo štvrti Mayfair po zabudnuté krčmičky v East Ende a čulý ruch v Soho.

"Volanie Kukučky vychádza z tej najlepšej britskej detektívkarskej tradície a posúva ju o krok ďalej. V postave Cormorana Strikea sa bezpochyby zrodila nová hviezda medzi detektívmi. Už teraz sa teším na jeho ďalšie prípady," komentovala nový knižný titul šéfredaktorka nakladateľstva Plus Martina Mašínová.

Ukážky z knihy: Volanie Kukučky od Roberta Galbraighta>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu