Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Volanie Kukučky od J. K. Rowling: Bestseller prichádza na Slovensko

J. K. Rowling napísala pod pseudonymom Robert Galbraith knihu Volanie Kukučky. Zobraziť galériu (3)
J. K. Rowling napísala pod pseudonymom Robert Galbraith knihu Volanie Kukučky.

Britskú spisovateľku Joanne K. Rowlingovú netreba zvlášť predstavovať. Známa autorka sérií fantasy príbehov o Harrym Potterovi, ktoré vzbudili medzinárodný záujem a získali množstvo cien, vydala novú knihu s názvom Volanie Kukučky. Zaujímavosťou je, že ju napísala pod pseudonymom Robert Galbraith. Svetový bestseller vychádza v slovenskom jazyku 20. februára. Prinášame malú ochutnávku.

Napínavý kriminálny román Volanie Kukučky vydala autorka pod pseudonymom Robert Galbraith, pretože by bolo pre ňu potešením získať pozitívnu spätnú väzbu aj bez jej slávneho mena. Podľa našich informácií sa najbohatšia spisovateľka dokonca chce súdiť s istou firmou kvôli tomu, že bolo prezradené, kto dielo v skutočnosti napísal. Populárny americký denník The New York Times ocenil dielo titulom "bestseller" a môžeme sa naňho tešiť už 20. februára v slovenskom jazyku.

V detektívnom príbehu sa slávna modelka Lula Landry vrhne dolu zo svojho zasneženého balkóna. Vyšetrovatelia veľmi rýchlo usúdia, že išlo o samovraždu. Jej brat má však pochybnosti a najme si súkromného detektíva - vojnového veterána Cormorana Strikea. Počas riešenia prípadu preniká do sveta distingvovaných mladých mužov a krásnych zvodných žien. Prichádza ale na desivé súvislosti a sám sa ocitá v smrteľnom nebezpečenstve. Tento vzrušujúci príbeh zobrazuje atmosféru veľkomestského Londýna - od pokojného života ulíc vo štvrti Mayfair po zabudnuté krčmičky v East Ende a čulý ruch v Soho.

"Volanie Kukučky vychádza z tej najlepšej britskej detektívkarskej tradície a posúva ju o krok ďalej. V postave Cormorana Strikea sa bezpochyby zrodila nová hviezda medzi detektívmi. Už teraz sa teším na jeho ďalšie prípady," komentovala nový knižný titul šéfredaktorka nakladateľstva Plus Martina Mašínová.

Ukážky z knihy: Volanie Kukučky od Roberta Galbraighta>> 

...Vystrela ruku k zvončeku, no vtom sa čierne dvere rozleteli a na ulicu vybehla žena. Za sekundu si pozreli do očí, obe sa pripravovali na zrážku. V to čarovné ráno bola Robin nezvyčajne vnímavá: hoci tú bledú tvár videla iba okamih, utkvela jej v pamäti, takže by ju pokojne aj nakreslila. Ženy sa úspešne vyhli jedna druhej, hoci sotva o centimeter. Tmavovláska vykročila po ulici a náhlivo zabočila za roh. Robin sa nevryla do pamäti iba jej nezvyčajná krása, ale aj zúrivý, a predsa čudne spokojný výraz. 
Zachytila dvere, skôr ako sa stihli zatvoriť. Za nimi sa dvíhalo staromódne ošumelé schodisko obkolesujúce rovnako starodávny výťah pripomínajúci klietku. Pri chôdzi nahor sa musela sústrediť, aby sa jej vysoké podpätky nezachytili do kovových schodov.
Vyšla na prvé odpočívadlo, prešla popri dverách so zarámovaným plagátom s nápisom Crowdy Graphics a pokračovala vyššie. Až keď zastala pred sklenými dverami na druhom poschodí, prišla na to, do akej firmy ju poslali pracovať. Nikto v agentúre jej to nespomenul. Na sklenom paneli bolo vygravírované rovnaké meno ako vonku na papieri pri zvončeku, C. B. Strike, a pod ním slová Súkromný detektív.
Robin zmeravela a otvorila ústa. Prežívala zázračnú chvíľu, hoci by to nikto z jej známych nepochopil. Nikdy nikomu nespomenula svoj detský životný sen. A splnil sa jej práve dnes! Zdalo sa jej, že ide priam o zásah z nebies (samozrejme, v duchu si to spojila s čarovným dňom, Matthewom a prsteňom, hoci to objektívne nemalo nič spoločne)...

Kniha Volanie Kukučky sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu