Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Humusák planéty už nechce byť sám: Zatúžil po láske, ktorá zmyje 60-ročnú špinu?

Amou hľadá spriaznenú dušu Zobraziť galériu (3)
Amou hľadá spriaznenú dušu (Zdroj: Foto: IRNA)

DEZHGAH – Samota ho ubíja. Iránec Amou Haji (80), ktorý sa štíti akémukoľvek čistiacemu prostriedku, ktorý by zmyl niekoľko ročné nánosy špiny na jeho tele, hľadá spriaznenú dušu. Potenciálnym záujemkyniam odkazuje, že tak, ako ostatní chlapi, aj on dbá na svoj vzhľad, samozrejme v rámci možností. Dokáže však pre lásku prekonať aj svoj najväčší strach a zbaviť sa 60-ročnej špiny?

Amou si v detstve prešiel niekoľkými traumatizujúcimi zážitkami a odvtedy sa z neho stal veľký samotár. Na staré kolená však zatúžil po láske a do skromného „príbytku“ v dedinke Dezhgah by si rád priviedol ženu. Tá ale bude musieť jeho spôsob života akceptovať. Amou sa totiž umyť odmieta a tvrdí, že už len pri pomyslení na zmývanie špiny mu je zle.

Humusák planéty už nechce
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: IRNA)

Raz v noci sa ho vraj skupinka miestnych mužov pokúsila osprchovať,  no „našťastie“ sa mu podarilo ujsť. Amou spí v noci v diere vykopanej do zeme, ktorá pripomína skôr hrob, alebo v tehlovom domčeku bez strechy, ktorý mu postavili dedinčania. Keď je hladný, siahne po hnijúcich mŕtvolách zvierat. Tie potom zapíja dažďovou vodou z hrdzavej olejovej nádrže.

Humusák planéty už nechce
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: IRNA)

Poviete si, s týmto prístupom oňho žiadna žena ani nezakopne. Amou však upozorňuje, že tak ako každý, aj on dbá o svoj vzhľad. Keď sa chce „vyfešákovať“, vezme si spätné zrkadlo z auta a ako tak si upraví tvár. Nezabúda ani na vlasy. Ak sú už pridlhé, jednoducho si konce spáli v ohni. Čo sa oblečenia týka, v bežný deň nosí krátke nohavice a košeľu. V zime sa pred chladom chráni helmou z vojny. Čo myslíte, nájde konečne svoju životnú lásku?

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu