Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V tomto McDonalde nenájdete voľné miesto, predsa krachuje: Dôvod, prečo ho ľudia milujú!

Penzisti radi klebetia v teple Zobraziť galériu (3)
Penzisti radi klebetia v teple (Zdroj: KCSNY)

NEW YORK - Pobočka rýchleho občerstvenia v newyorskej štvrti Queens zvádza vojnu proti kórejským dôchodcom. Jej zástupcovia tvrdia, že im kazia obchody, pretože v nej vysedávajú od rána do večera, a to častokrát len pri jednej porcii hranoliek.

Pracovníci McDonaldu v Queense majú ťažké srdce na skupinu šiestich seniorov pochádzajúcich z Ázie. Celý deň totiž trávia u nich a klábosia. Tržby ale podniku príliš neprinášajú; len zriedkakedy si kúpia viac než kávu a malú porciu hranolčekov, o ktoré sa delia.

V tomto McDonalde nenájdete
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KCSNY)

V tomto McDonalde nenájdete
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KCSNY)

Okrem toho zaberajú miesto iným zákazníkom, ktorí tam utratia viac peňazí. Viacerí z nich už požiadali o vrátenie peňazí, pretože nebolo nikde voľné miesto. Šéf pobočky už na Kórejčanov zavolal niekoľkokrát políciu. Odvtedy, čo k nim začali chodiť, im totiž biznis dolu vodou. Strážnici ich zvyknú slušne požiadať, aby odišli, ale len čo odíde aj polícia, vrátia sa späť.

Jedna z penzistov, šesťdesiatštyriročná Sun Kimová, denníku New York Times povedala, že chápe, že svojím správaním škodia reštaurácii, ale že sa nemajú kde inde uchýliť. To ale nie je celkom pravda, pretože len kúsok odtiaľ je centrum pre seniorov, kde sa môžu najesť a dať si kávu len za 25 centov (necelých dvadsať centov).

V tomto McDonalde nenájdete
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KCSNY)

"Máme to tu radi. Je tu teplo a je otvorené už od skorého rána do neskorého večera. Nechceme chodiť nikam inam," vysvetlila.

Polícia by v najhoršom prípade mohla dôchodcov pokutovať, dúfa ale, že to nedospeje až do takého štádia. "Budeme naďalej pracovať na riešení tejto situácie, aby sa naši zákazníci cítili u nás dobre," vyhlásil majiteľ dotyčnej pobočky McDonaldu, Jack Bert.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu