Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

McDonald odhalil tajomstvo svojich receptov: VIDEO skutočnej pravdy, čo tam jete!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA, Topky)

BRATISLAVA – Sieť obľúbených fastfoodov odhaľuje utajené recepty výroby vlastných jedál. Teraz sa každý môže dozvedieť, čo si objednáva, keď prichádza hladný do tejto reštaurácie. Kampaň má reagovať na kritiku tajomstva prípravy toľko kritizovaných jedál. Viete, z čoho sa robí napríklad syr alebo obľúbené cheesburgery? Teraz sa to dozviete.

Američania dal dokopy doteraz najčastejšie odpovede na otázky, ktoré čitateľov najviac zaujímali. Niektoré odpovede sú naozaj zaujímavé. Ešte zaujímavejšie by bolo, keby takúto kampaň spustí spoločnosť v Európe.

Pozrite sa ako odpovedali na zaujímavé otázky zástupcovia firmy McDonald:

Odkiaľ pochádzajú vajíčka?

Vajíčka sú od sliepok, ktoré chovajú v hromadných klietkach. Takto sú pre výrobcu najlacnejšie a pomáhajú udržiavať cenu nízko. "Našim cieľom je poskytovať zákazníkom výbornú kvalitu jedla za výbornú cenu," uviedla v odpovedi firma McDonald.

Na akom oleji sú vysmážané kuracie nugetky?

"Vyprážací olej, ktorý používame, obsahuje malé množstvo prísady zvanej dimetylpolysiloxán, aby zabránil speneniu a striekaniu oleja po celej kuchyni," odkryli tajomstvo výrobcovia z USA.

Môže to znieť nebezpečne, ale firma sa bráni, že hygienici ani vládne úrady to klasifikujú ako zdraviu neškodlivé.

Na vyprážanie používa McDonald´s kvalitnú zmes repkového a slnečnicového oleja.  Obsah trans nenasýtených mastných kyselín je na najnižšej možnej úrovni. Prísady proti peneniu v oleji je iba zlomok a využíva sa v potravinárskom priemysle v celej EU.

Dováža sa hovädzie mäso do USA z iných krajín?

Drvivá väčšina hovädzieho mäsa je zo Spojených štátov. Iba malú časť dovážajú z Austrálie a Nového Zélandu. Dodávajú tiež, že všetky kurčatá podávané v amerických reštauráciách sú chované na domácej pôde.

hranolky 100% zo zemiakov?

Podľa odpovede firmy, hranolky sú iba z čistých zemiakov. Zemiaky sú pestované na plantážach. Následne sa umyjú a ošúpu. Potom sa rozkrájajú na hranolky a pokračujú vysmážaním, balením a distrubúciou.

Je naozaj syr z McDonaldu takmer umelý?

"Hlavnou zložkou je prírodný syr, čiže povery okolo umelého syra sú iba číry nezmysel," odpovedal na otázku člen firmy z Austrálie.

Aké časti z kurčiat sa používajú?

Celé kurčatá sa nevyužívajú v hydinových produktoch. Najčastejšie používajú kuracie stehná, prsia a niektoré drobnosti len ako doplnky.

Vysmážajú sa vajcia priamo alebo sa po pripravení zamrazia?

Odpoveď k tejto otázke nie je jednoznačná. Do niektorých produktov sa vajcia vysmažia pri príprave jedla, do iných sa dávajú až po rozmrazení.

hamburgery čerstvé alebo mrazené?

Hovädzie mäso sa rozporcuje do požadovaného tvaru a následne sa zmrazí. Pri príprave hamburgeru sa znovu rozmrazuje. "Pomáha to zachovať chuť a kvalitu našich hamburgerov," znela odpoveď z USA.

Obsahuje mäso nejaké prídavné hormóny?

Žiadne kuracie mäso neobsahuje hormóny, pretože je to zakázané. To isté sa už nedá povedať o hovädzom mäse. Hovädziemu dobytku pomáhajú pri raste aj podporné látky. Či už sú to prírodne sa vyskytujúce alebo syntetické hormóny. McDonald sa bráni, že nič nerobia proti súčasným platným zákonom.

Ako sa vyrábajú obľúbené cheesburgery?

Hôvädzie karbonátky sa z továrne na mäso zmrazujú a posielajú do reštaurácií. Následne sa pri príprave cheesburgera osolia a okorenia a potom počas 40 sekúnd vysmážajú. Ďalej sa držia v teple po dobu asi 15 minút. No ako dodávajú zamestnanci, nikdy tam tak dlho nevydržia, pretože je o ne záujem.

Čím kŕmia hovädzí dobytok?

McDonald tvrdí, že spôsoby, akým sa vykrmuje dobytok, sa líšia. Väčšina dobytka by sa mala počas svojho ranného štádia života živiť trávou. Keď  však vyrastajú, pomaly sa ich strava mení a kombinuje obilie, trávu a rôzne výživné látky.

Pridáva sa do hamburgerov takzvaný „ružový sliz“?

Populárna téza, že do hamburgerov pridávajú „ružový sliz“, je mýtus. Už pred tromi rokmi spoločnosť zmes, ktorá toto pripomína, vyhodila. Ružová prísada sa vytvárala pomletím nepoužitých častí kurčiat a hydroxidu amónneho. Hydroxid amónny sa používa na likvidovanie napríklad baktérie E. coli.

Viete, čo všetko obsahujú hranolčeky zo známeho fastfoodu? Odhaľte na Vyšetrení tajomstvo ich zloženia!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu