Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tajomstvo jedla v McDonalde odhalené: Pozrite si, ako sa vyrába!

Pomleté surové kuracie mäso Zobraziť galériu (3)
Pomleté surové kuracie mäso (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Pozastavovali ste sa už niekedy nad tým, v čom spočíva tajomstvo výroby jedál, ktoré predáva McDonald's? Ak áno, teraz sa môžete konečne dozvedieť pravdu. Sieť rýchleho občerstvenia totiž pred pár dňami zverejnila video o tom, ako vznikajú kuracie nugetky.

Možno si ešte niektorí z vás spomínajú na škandál, ktorému čelila sieť McDonald's v roku 2010. Na verejnosť vtedy unikla fotografia ružovej umelej hmoty, ktorými sa vraj plnili chicken mcnuggets. Predstavitelia spoločnosti samozrejme popierali, že by výroba obľúbenej pochúťky prebiehala práve takto, semeno pochybnosti už ale bolo zasiate.

Tajomstvo jedla v McDonalde
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Minulý týždeň sa rozhodol fastfoodový gigant pootvoriť dvere do svojej kuchyne, aby raz a navždy vyvrátil podozrenie o tom, že do výrobkov pridáva ingrediencie,ktoré tam nepatria. V jednej zo svojich tovární na výrobu kuracích nugiet v Kanade natočil video, ktoré zachytáva celý proces. Ten sa začína vykostením surových kurčiat a oddelením pŕs od zvyšku mäsa.

Tajomstvo jedla v McDonalde
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Mäso sa potom pomelie spolu s korením a kuracou kožou. Zo zmesi sa ďalej vyformujú štyri tvary - zvonček, loptička, topánka a motýlik. Nugetky sa predpražia, pričom ich úplná úprava prebieha až v samotnej prevádzke. Nakoniec sa zabalia do krabíc, zmrazia a odošlú.

McDonald's má na celom svete viac ako 33 tisíc pobočiek v 118 krajinách, z toho zhruba 14 tisíc prevádzok je v Spojených štátoch.

Proces výroby kuracích nugiet

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu