Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V tajomnom dome nikto nebýva už 50 rokov: Je plný jedla a "pokladov"!

Crooked Cottage Zobraziť galériu (3)
Crooked Cottage (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN - Zaujímavé fotografie z Británie ukazujú dom, ktorý jeho majitelia opustili viac ako pred pol storočím a aj tak si stále zachováva svoju nedotknutú podobu. Vo vidieckom Crooked Cottage v grófstve Hertfordshire sa dá nájsť manželská posteľ, zaváraniny s egrešmi aj kalendár, ktorý siaha až do decembra roku 1956.

Tajomný dom kedysi obýval manželský pár. Keď muž zomrel, žena v ňom zostala až do chvíle, kedy ju museli previezť do nemocnice a späť sa už nevrátila. Dámsky bicykel, starodávna trúba na pečenie a rodinné portréty naznačujú, že tu nebol nikto už dlhé roky.

V tajomnom dome nikto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Daily Mail)

Interiér obydlia odhalil iba nedávno fotograf Toby Batchelor, ktorý sa zameriava na skúmanie podobných mestských pokladov. "To, čo vidíme  je niečí životný príbeh, ponechaný v tomto starom, schátralom domčeku. Bola v ňom kopa drobností, rodinnných fotografií, nábytku a predmetov," uviedol muž z Derby.

Dom zostal nenarušený, s oblečením stále uloženým v starých zásuvkách, zaváraninovými pohármi s ovocím na kuchynskej linke a nahrávkami na vinylovom prehrávači.

V tajomnom dome nikto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Daily Mail)

Meno Crooked Cottage dostala chalúpka kvôli tomu, že oslabené základy domu povolili a stavba sa začala nakláňať. Podľa Batchelora je budova veľmi maličká, a hore na poschodí má iba jednu izbu. Vyzerá doslova ako z filmu.

Crooked Cottage

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu