Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO Ako málo stačí ku šťastiu: Jay Shafer 49 žije v minidomčeku, pozrite sa ako!

Jay Shafer (49) Zobraziť galériu (2)
Jay Shafer (49) (Zdroj: Foto: youtube)

KALIFORNIA – Vstúpte s nami azda do najmenšieho dokonale vybaveného domčeka na svete. Američan žije na ploche s rozlohou neuveriteľných 11 metrov štvorcových a to mu pre pokojný život úplne stačí. Má tam všetko, čo potrebuje. Spálňu, pracovňu, kuchyňu aj kúpeľňu. Pozrite si VIDEO a nechajte sa inšpirovať.

V roku 1997 Jay Shafer (49) postavil malý domček na kolesách, pričom sa pokúšal napodobniť dom s klasickou sedlovou strechou. Domček postavil s rozlohou neuveriteľných 11 metrov štvorcových. Keď sa mu narodili dve deti, presťahovali sa do väčšieho domu s rozlohou 46,5 metrov štvorcových.

VIDEO Ako málo stačí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: youtube)

Jeho prvý domček sa stretol s obrovský úspechom, a tak sa rozhodol začať navrhovať malé domy. Stal sa populárnym a objavoval sa v programoch rôznych televízií či v  časopisoch.  

Navrhovať malé domčeky sa stalo aj jeho živobytím, založil si spoločnosť, ktorá robí malé minidomy podľa požiadaviek objednávateľov.  Píše aj rôzne články a knihy s touto tematikou. V minidomčekoch nechýba kuchyňa, spálňa, toaleta či obývačka. Všetko závisí od konkrétnych požiadaviek.

Jeho snom je postaviť komplex takýchto minidomov, aby zabezpečil ľuďom výhody, ktoré také bývanie so sebou prináša. Sú nimi najmä nízky nájom a spotreba energií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu