Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Boháč plánuje vytvoriť panské megasídlo: V cene 293 miliónov eur!

Caudwel so svojou partnerkou Clare Johnsonovou. Zobraziť galériu (3)
Caudwel so svojou partnerkou Clare Johnsonovou. (Zdroj: daily mail, news.com.au)

LONDÝN - Bývalý díler ojazdených vozidiel sa rozhodol prepojiť dve panské sídla do jedného a vytvoriť tak mega nehnuteľnosť, ktorú bude spájať podzemný tunel. Jeho plán je nanajvýš smelý, pretože budovy sa nachádzajú asi kilometer od seba a po dokončení by sa stali jedným z najväčších a najdrahších domov.

Britský magnát John Caudwell (61) plánuje podzemím zlúčiť svoje dva nájomné domy v Mayfair a vytvoriť tak nový megadomov, ktorý by mal približne 4700 metrov štvorcových a bol väčší ako futbalové ihrisko. Po dokončení by sa rozlohou mohol takmer rovnovať Westministerskej katedrále.

Caudwell plánuje vytvoriť v podzemí nový osobný komplex, ktorý bude zahŕňať herňu, bazén, kuchyňu, salón, mediálnu miestnosť, technické miestnosti či parkovisko. V zníženom prízemí by sa nachádzali spálne, izby pre personál, dva apartmány a práčovňa.

Cena nehnuteľností v tejto oblasti sa pohybuje okolo 5000 libier za meter štvorcový a teda je celkom možné, že po dokončení dosiahne jeho nové panské sídlo hodnotu až 250 miliónov libier (cca 293 miliónov eur).

Obe budovy z 19. storočia kúpil minulý rok za sumu 80 miliónov libier, čo však pri hodnote jeho majetku vo výške 1,5 miliardy nepredstavuje až takú závratnú sumu.

Caudwell vstúpil do sveta biznisu ako predajca v autobazári, aby si napokon založil vlastnú firmu Phones4u. Napriek tomu, že sa vypracoval na vrchol ako samorast, predal svoju telefónnu spoločnosť za 2,5 milardy dolárov v roku 2006 a pravdepodobne je platiteľom najvyšších daní v Británii. Informoval portál dailymail.co.uk.

Boháč plánuje vytvoriť panské
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: daily mail, news.com.au)

Boháč plánuje vytvoriť panské
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: daily mail, news.com.au)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu