Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najbohatšia žena, o ktorej ste nikdy nepočuli: Táto Kanaďanka vlastní 6,5 miliardy!

Sherry Brydsonová Zobraziť galériu (3)
Sherry Brydsonová (Zdroj: Daily Mail)

OTTAWA - Pochádza z jednej z najbohatších rodín v Kanade, ale jej meno nikomu nič nehovorí. Sherry Brydsonová je totiž šedou eminenciou, ktorá sa s majetkom v hodnote 6,5 miliardy dolárov dostala na čelo rebríčka najzazobanejších žien v krajine.

V deň, kedy Guinnessova kniha rekordov do svojho zoznamu zapísala ako najbohatšieho Kanaďana Jamesa Pattisona, agentúra Bloomberg oznámila, že tretiu najvyššiu hodnotu majetku v krajine vlastní práve Sherry Brydsonová.

Venuje sa predovšetkým svojim charitatívnym organizáciám, ktoré pomáhajú ženám, ale patrí jej aj zabehnutá luxusná reštaurácia či kúpele. Je však zároveň aj sesternicou Davida K. R. Thomsona, dediča Thomsonovho mediálneho impéria a vlastní 23 percent akcií vo firme Woodbridge, ktorá spravuje majetok rodiny.

Sherry si však svoje súkromie stráži, a tak na verejnosť neprenikli informácie ani o tom, koľko má rokov, či je vydatá a či má deti.

"Väčšina ľudí nevie, že existuje. Ľudia, ktorí čítajú noviny, poznajú meno Thomson a vedia, že sú to boháči, ale čo sa za tým skrýva, nemajú ani potuchy," uviedol Trevor Cole, ktorý o tejto rodine písal.

Miliardárkina vilka vo Victorii.
Zobraziť galériu (3)
Miliardárkina vilka vo Victorii.  (Zdroj: Daily Mail)

Jediné dieťa dcéry Roya Thomsona Imry Brydsonovej sa vyhýba pobytu na výslní, ale Sherryne charitatívne dary sú dobre známe po celom jej rodnom meste Victoria a aj inde.

V roku 2006 napríklad spolu so svojím bratrancom na poslednú chvíľu zachránila zbierku posvätných natívnych umeleckých diel a v aukcii zaplatila 5,5 milióna dolárov, aby sa nedostali do rúk súkromných zberateľov.

Charitatívna organizácia pomenovaná po jej zosnulej matke Imre zase poskytuje cenovo dostupné bývanie pre ženy so zdravotnými problémami, alebo matky a ich deti, ktoré utekajú pred domácim násilím.

"Filantropia zohráva významnú úlohu pri riešení základných príčin chudoby a bezdomovectva, a musí byť prioritou, a to najmä v ťažkých ekonomických časoch," uviedla Brydsononová, ktorá býva v nehnuteľnosti, z ktorej má výhľad na úžinu Juan de Fuca vo Victorii a v roku 2003 kúpila spoločnosť Viking Air, ktorá vyrába lietadlá pre Royal Canadian Air Force a Malaysia Airlines.

Hovorca miliardárky tieto informácie však podľa portálu dailymail.co.uk odmietol komentovať.

Sherry Brydsonová
Zobraziť galériu (3)
Sherry Brydsonová  (Zdroj: Daily Mail)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu