Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vedci majú údajne dôkaz o existencii mimozemského života, ktorý mení evolúciu!

Vedci sú presvedčí, že majú dôkaz. Zobraziť galériu (3)
Vedci sú presvedčí, že majú dôkaz. (Zdroj: University of Sheffield )

LONDÝN - Tím britských vedcov je presvedčený, že našiel dôkaz o existencii mimozemského života, a to po objavení podivných mikroorganizmov z vesmíru. K tomuto dôležitému záveru prišiel po tom, čo sa zo stratosféry vrátil vyslaný balón a priniesol z výšky 27 km veľké prekvapenie.

Profesor Milton Wainwright z oddelania molekulárnej biológie a biotechnológie zo sheffieldskej univerzity hovorí, že ja na 95 presvedčený o tom, že organizmy nepochádzajú zo Zeme. "Na základe všetkých známych informácií, ktorými veda disponuje, vieme, že pochádzajú z vesmíru," uviedol profesor.

V takom prípade by sme však museli úplne zmeniť náš doterajší pohľad na biológiu a evolúciu. Nehovoriac o tom, že by bolo nutné prepísať učebnice.

Vedci majú údajne dôkaz
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: University of Sheffield )

"Častice sú veľmi čisté," dodal profesor Wainwright. "(Kozmický) prach k nim nie je prilepený, takže predpokladáme, že pochádzajú z vodného prostredia, a k tým najvýraznejším vo vesmíre patrí kométa."

Organizmy pravdepodobne obsahujú DNA, čo podporuje názor, že život na Zemi môže mať sám o sebe tiež mimozemský pôvod.

Balón bol vypustený v blízkosti britského mesta Chester 31. júla  a niesol mikroskopické výstupky slúžiace na zachytávanie častíc nad zemským povrchom. Neskôr pristál pri Wakefielde.

Tím sa bude teraz snažiť potvrdiť svoje poznatky tak, že v októbri vyšle do stratosféry ďalší balón. Jeho štart sa časovo zhoduje s priechodom Zeme cez meteorický roj, ktorého materským telesom je Hallyeho kométa.

Vedci majú údajne dôkaz
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: University of Sheffield )

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu