Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hystéria vo Švajčiarsku: V lese straší záhadný tvor vo vojenskom plášti a plynovej maske!

Fotografia muža, ktorý straší návštevníkov švajčiarskeho lesa.
Fotografia muža, ktorý straší návštevníkov švajčiarskeho lesa. (Zdroj: le matin)

BERN - V lese na západe Švajčiarska sa má už desať rokov pohybovať záhadný muž, ktorý straší milovníkov prírody. Je oblečený vo vojenskej uniforme a má na sebe plynovú masku, ktorá zakrýva jeho tvár. Miestni obyvatelia dali podivínovi meno "Le Loyon" a stretnúť ho vraj možno na tej istej ceste, po ktorej sa vydáva každý deň.

Dôkaz o jeho existencii vraj nejestvoval až do minulého mesiaca, kedy spravodajský portál Le Matin uverejnil jeho prvú snímku. "Priblížil som sa k nemu až na desať metrov. Mal vojenský plášť, topánky a armádnu plynovú masku staršieho typu. Myslím, že meria viac ako 1,9 metra. Civel na mňa, potom sa mi otočil chrbtom a v tichosti odkráčal," porozprával očitý svedok a amatérsky fotograf.

Neblahé skúsenosti s mužom však majú aj iní miestni obyvatelia. "Vystrašil moje deti. Vyšiel z lesa v tom svojom vojenskom oblečení. Nevideli sme oči, ani jeho tvár za veľkou tmavou plynovou maskou. Bolo to desivé," uviedla jedna zo žien. Ďalšia, Marianne Desclouxová z Maules, povedala, že ho stretla v jednu daždivú nedeľu. "Mal na sebe čiapku, tmavý plášť a plynovú masku. Bolo to veľmi nepríjemné a dúfam, že na neho už viac nenatrafím," dodala. Podľa tamojšieho farmára rodiny prestali jednoducho chodiť zo strachu do lesa.

Hystéria vo Švajčiarsku: V
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: le matin)

Do prípadu je už zainteresovaná aj polícia, ktorá chce s Le Loyonom hovoriť a požiadať ho, aby prestal so svojím neobvyklým správaním. "Situácia je chúlostivá, pretože v podstate nič proti tejto osobe nemáme," uviedol úradník Guy Savary, ktorý ma na starosť miestne lesy. "Ale vzhľadom na to, že vyvoláva strach, chceme nájsť spôsob, ako ho nájsť a odradiť ho od jeho výčinov."

Niektorí ľudia sa domnievajú, že muž pravdepodobne trpí nejakým škaredým kožným ochorením, je duševne chorý alebo sa zmenil na pustovníka. Zatiaľ však o ňom nevedia nič bližšie, a tak celý prípad aspoň bizarne pomenovali "Švajčiarska odpoveď na Lochnesskú príšeru".
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu