Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nadávate na slovenské cesty? Pozrite si najzničenejší ruský tankodróm!

(Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Rusi zjavne potrebujú hrať prím vo všetkom, čo sa týka áut, šoférovania a bizarných nehôd. Tentokrát si ich blogeri posvietili na cestu, ktorú označili ako najnebezpečnejšiu na svete. Pri pohľade na ňu treba uznať, že hoci niektoré naše úseky sú tiež v katastrofálnom stave, tejto sa len tak nevyrovnajú.

Zdevastovaná komunikácia sa nachádza 260 kilometrov severne od Moskvy v ruskej Jaroslavli a mnohí vodiči po nej odmietajú jazdiť. V šoku sa radšej obrátia naspäť. Cyklisti však nemajú veľmi na výber, ak nechcú úsek zbytočne pracne obchádzať, a tak radšej zosadnú zo svojho dvojkolesového tátoša a odtlačia ho pekne po tráve.

Za neutešený stav vozovky môžu podľa tamojších úradov záplavy. "Tento rok na jar boli povodne naozaj veľké a táto cesta, rovnako ako mnoho ďalších, bola vážne poškodená. Množstvo z nich už sme opravili, niektoré sú ale stále ešte vo výstavbe," uviedol šéf Rostovskej oblasti Vladimír Gončarov.

Cestu podľa portálu novinky.cz postavili v roku 1980 pri príležitosti konania letných olympijských hier vo vtedajšom Sovietskom zväze. Podľa toho ju miestni obyvatelia prezývajú Olympijská.

Blogeri cestu plnú dier, prasklín a priehlbín natočili a video umiestnili na internet s výzvou, či sa niekomu podarí nájsť a zdokumentovať inú komunikáciu, ktorá je ešte v horšom stave. Zatiaľ sa však do tejto neoficiálnej súťaže nikto neprihlásil.

Ruský tankodróm

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu