Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Skinheadi rozsievaju strach: Mučia mladých homosexuálov a zábery zverejňujú na internete!

(Zdroj: lenta.ru)

MOSKVA - Ruský parlament prijal v júni zákon, ktorý trestá vysokými pokutami i väzením propagáciu "netradičnej sexuálnej orientácie" medzi mládežou. Podľa obhajcov ľudských práv sa zákon môže stať bičom na ruských gayov a lesby, ktorí aj predtým žili na okraji spoločnosti. Homosexualita bola v Rusku do roku 1993 trestná a dodnes ju väčšina spoločnosti odmieta. Svedčia o tom aj akcie tamojších neonacistov, ktorí doslova vyhlásili lov na homosexuálov cez sociálne siete.

Ruský ultranacionalista a bývalý skinead Maxim Martsinkevich, známy aj pod prezývkou Cleaver", sa postavil do čela širokej kampane proti homosexualite vedenej pomocou populárnej ruskej obdoby Facebooku, sociálnej siete VK.com. Spolu s početnými nadšencami a stúpencami spustil dva projekty: "Occupy Pedophilyaj" a "Occupy Gerontilyaj", vďaka ktorým sa údajne snaží vyhľadať pedofilov a odovzdať ich spravodlivosti. V skutočnosti mu však ide o čosi úplne iné.

Sociálna sieť mu pomáha organizovať nelegálne militantné skupiny v každom ruskom meste, ktorých predstava o "boji proti pedofilom" spočíva v trýznení mladých homosexuálov. Najprv ich prostredníctvom stránky nalákajú na rande a potom svoje obete šikanujú a častokrát aj mučia, o čom svedčia aj videozáznamy zverejnené na internete.

Títo samozvaní "bojovníci so zločinom" sa neštítia ponižovať tínedžerov za denného svetla a to pred zrakmi verejnosti, ktorá častokrát prechádza ľahostajne okolo alebo ich dokonca chváli. Mnoho ich obetí viedla táto tortúra k samovražde alebo zostali hlboko traumatizované. Ruská polícia však proti týmto "hnutiam" zatiaľ nepodnikla vôbec nič, hoci jasne prišlo k porušeniu zákona, a to i napriek viacerým sťažnostiam obetí, ich rodičov či aktivistov.

Sociálna sieť síce občas vybrané skupiny a profily stopne, ale na druhý deň bývajú už znova otvorené. Zakladateľ VK.com Pavel Durov, ktorý žije v USA, sa zatiaľ k problému nijako nevyjadril. Možno by si tiež mal pozrieť nasledujúce video, v ktorom gang mladíkov vypočúva na sídlisku 15-ročného chlapca. Po tom, čo sa prizná, že je gay a uvedie svojim mučiteľom svoje meno, odkiaľ je a kam chodí do školy, ho polejú močom a kopnú.

Video nie je určené maloletým divákom a ľuďom s citlivou povahou

Novinári z ruského spravodajského webu lenta.ru hovorili začiatkom júla aj s členom kampane "Occupy Pedofilyaj" a dostali takúto odpoveď: "Nemáme radi homosexuálov. Keby to bolo na mne, tak by som ich zabil, ale vláda to nepovoľuje". "Všetci homosexuáli sú pedofili a nemali by byť súčasťou spoločnosti," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu